/

Az év példaképe lehet a szegedi mesterfodrász

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Zsiga_RenataA Példakép Alapítvány interneten meghirdetett versenyén a legjobb ötven vállalkozó közé válogatták Zsiga Renátát. A szegedi mesterfodrász négyéves kora óta tudatosan készül szakmájára, több száz tanítványát nevelte már ki.

“Én már akkor fodrász akartam lenni, amikor még azt sem tudtam, hogy mi az. 12 éves koromban volt egy kisebb „megingásom”, hogy inkább csillagász leszek vagy szívsebész, de amikor 8. osztályban a továbbtanulásról kellett dönteni, a jó tanulmányi eredményem ellenére is a fodrászatot választottam” – írja bemutatkozó interjújában Zsiga Renáta mesterfodrász, aki 49 fiatal vállalkozó mellett esélyes a Példakép Alapítvány 5 millió forintos fődíjára.

Szegedtől a világhírig

A szegedi mesterfodrász egészen a szakma nemzetközi elitjébe küzdötte fel magát, az egyik világmárka kreatív csapatába kerülve szorított helyet magának a férfiak uralta világban. Első szalonját huszonhárom évesen vásárolta meg Szeged belvárosában, majd egy másodikat is megnyitott a városközpontban. 26 évesen nemzetközi bírónak választották, a világ húsz legjobbja között tartották számon, két alkalommal is „Best Juror Award” díjjal ismerték el a munkáját. Több mint négyszáz tanítványt okított ki a szakma titkaira, sokan közülük fodrásszalonjában is lehetőséget kaptak a bizonyításra. Szeretné számukra megmutatni: nem kell külföldre menni ahhoz, hogy sikeres lehessen az ember, a lehetőség mindenki számára adott.

A Példakép Alapítvány civil kezdeményezés, amely azzal a céllal jött létre, hogy megismertesse és elismertesse a nyilvánossággal a sikeres fiatal magyar vállalkozókat. Nem csak azért, hogy büszkék lehessünk tehetségeinkre és az általuk elért eredményekre, hanem azért is, hogy a pályakezdő fiatalok vonzó, elérhető és követhető életpályát lássanak maguk előtt.Egy példakép ugyanis olyan hajtóerő, amit mással nem lehet pótolni – erőt, hitet és motivációt ad, akár egy egész életre. A szavazás a Példakép Alapítvány oldalán zajlik, ahol 2014. január 18-ig lehet voksolni az 50 jelölt közül 3 kiválasztottra. A december 9-én induló közönségszavazás fogja eldönteni, hogy az 50 jelölt közül ki nyeri meg a fődíjat, azaz ki lesz 2013-ben az Év Példaképe. Szavazni az alábbi linkre kattintva lehet!

Előző sztori

Közös listán az MSZP, az Együtt-PM és beveszik Gyurcsányékat (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Kézilabda: Zubai kiélezett csoportmeccsekre számít az Eb-n