Közélet

Az első magyar polgári biztonságvédelmi klaszter fejlesztése

Az első magyar polgári biztonságvédelmi klaszter fejlesztése

2014. január 8., szerda
Az első magyar polgári biztonságvédelmi klaszter fejlesztése
logok

Az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter Menedzsment Kft. 25.377.870 forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a „Vállalati együttműködés és klaszterek támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv és a Dél-Alföldi Operatív Program keretében. A közel 32,7 millió forintos összköltségvetésű projekt a Klaszter fejlődését nagymértékben segítette.

Az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter Menedzsment Kft. 2011. májusában alakult Szegeden abból a célból, hogy az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter menedzsmentjéhez szükséges feladatokat ellássa. Maga az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter 2010. utolsó napjaiban Szegeden jött létre a polgári biztonsági terület jelenlegi problémáinak csökkentése, megoldása, a megfelelő gazdasági környezet és munkalehetőségek kialakítása, elősegítése érdekében. Az alapítók eddigi tevékenységük során felismerték, hogy további lehetőségeket teremthet a helyi együttműködések adta előnyök kiaknázása. 2011. októberétől az akkor még indulónak számító Klaszter a pályázat által biztosított támogatás adta lehetőségeket kihasználva folytatta tevékenységét. Honlapot, arculatot alakított ki, tematikus rendezvényeket szervezett a szakma képviselőinek, immár két alkalommal éves konferencián hozta össze az ágazati szereplőket. A jelenleg már 25 tagú Klaszter több együttműködési megállapodást írt alá egyrészt más klaszterekkel, másrészt szakmai szervezetekkel. Két klasztermenedzser bérköltségének elszámolása nagyban elősegítette a Klaszter fejlesztésében elért eredményeket. Az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter Menedzsment Kft. a projektet 22,2964% - 7.281.968 forint - saját erő igénybevételével és 25.377.870 forintnyi támogatással valósította meg. A projekt lehetővé tette 2 új munkahely teremtését.

logok2

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.