Az első magyar polgári biztonságvédelmi klaszter fejlesztése

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

logok
Az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter Menedzsment Kft. 25.377.870 forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a „Vállalati együttműködés és klaszterek támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv és a Dél-Alföldi Operatív Program keretében. A közel 32,7 millió forintos összköltségvetésű projekt a Klaszter fejlődését nagymértékben segítette.

Az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter Menedzsment Kft. 2011. májusában alakult Szegeden abból a célból, hogy az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter menedzsmentjéhez szükséges feladatokat ellássa.

Maga az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter 2010. utolsó napjaiban Szegeden jött létre a polgári biztonsági terület jelenlegi problémáinak csökkentése, megoldása, a megfelelő gazdasági környezet és munkalehetőségek kialakítása, elősegítése érdekében. Az alapítók eddigi tevékenységük során felismerték, hogy további lehetőségeket teremthet a helyi együttműködések adta előnyök kiaknázása.

2011. októberétől az akkor még indulónak számító Klaszter a pályázat által biztosított támogatás adta lehetőségeket kihasználva folytatta tevékenységét. Honlapot, arculatot alakított ki, tematikus rendezvényeket szervezett a szakma képviselőinek, immár két alkalommal éves konferencián hozta össze az ágazati szereplőket. A jelenleg már 25 tagú Klaszter több együttműködési megállapodást írt alá egyrészt más klaszterekkel, másrészt szakmai szervezetekkel. Két klasztermenedzser bérköltségének elszámolása nagyban elősegítette a Klaszter fejlesztésében elért eredményeket.

Az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter Menedzsment Kft. a projektet 22,2964% – 7.281.968 forint – saját erő igénybevételével és 25.377.870 forintnyi támogatással valósította meg.

A projekt lehetővé tette 2 új munkahely teremtését.

logok2

Előző sztori

Kézilabda: a nőknél két, a férfiaknál egy magyar csapat BL-ezhet ősztől

Következő sztori

Zöld könyves tanfolyam Mórahalmon