Közélet

A Jobbik nyilvánosan vitázna a Fidesszel és az MSZP-vel a devizahitelekről

A Jobbik nyilvánosan vitázna a Fidesszel és az MSZP-vel a devizahitelekről

2014. január 30., csütörtök
A Jobbik nyilvánosan vitázna a Fidesszel és az MSZP-vel a devizahitelekről

A Jobbik nyilvános vitára hívja a Fidesz és az MSZP képviselőjét a devizahitelesek problémáinak megvitatására - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

Az MTI kérdésére az ellenzéki képviselő elmondta: a meghívót még csütörtök eljuttatják a pártoknak és még a héten választ is várnak az érintettektől. Arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha nem kapnak választ, vagy ha a pártok elutasítják a megkeresésüket,

Z. Kárpát Dániel

úgy válaszolt: "akkor februárban az utcán találkozunk". Kiemelte: bár egyetlen pártot sem zárnak ki a helyzet rendezéséből, azért csak a Fideszt és az MSZP-t hívták meg a vitára, mert az MSZP "tevékeny részt vállalt a helyzet kialakulásában", a kormánypártok pedig az elmúlt hetekben egyértelművé tették, hogy "önerőből nem akarnak mit kezdeni a problémával", hanem inkább várják az Európai Unió vonatkozó döntéseit. A Jobbik szerint a jelenlegi helyzet másfél éve változatlan, ezért egy nyilvános vita segíthetne elmozdulni a mostani állapotról. Z. Kárpát Dániel leszögezte: pártja minden banki károsult ügyéről szeretne vitázni a Fidesz és az MSZP képviselőivel, vagyis a devizahitelesek mellett az autóhitelesek, a gyorskölcsönök károsultjai, illetve a szabad felhasználású hitelesek helyzetéről is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.