A Jobbik nyilvánosan vitázna a Fidesszel és az MSZP-vel a devizahitelekről

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Jobbik nyilvános vitára hívja a Fidesz és az MSZP képviselőjét a devizahitelesek problémáinak megvitatására – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

Az MTI kérdésére az ellenzéki képviselő elmondta: a meghívót még csütörtök eljuttatják a pártoknak és még a héten választ is várnak az érintettektől. Arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha nem kapnak választ, vagy ha a pártok elutasítják a megkeresésüket, Z. Kárpát Dániel úgy válaszolt: “akkor februárban az utcán találkozunk”.

Kiemelte: bár egyetlen pártot sem zárnak ki a helyzet rendezéséből, azért csak a Fideszt és az MSZP-t hívták meg a vitára, mert az MSZP “tevékeny részt vállalt a helyzet kialakulásában”, a kormánypártok pedig az elmúlt hetekben egyértelművé tették, hogy “önerőből nem akarnak mit kezdeni a problémával”, hanem inkább várják az Európai Unió vonatkozó döntéseit.

A Jobbik szerint a jelenlegi helyzet másfél éve változatlan, ezért egy nyilvános vita segíthetne elmozdulni a mostani állapotról. Z. Kárpát Dániel leszögezte: pártja minden banki károsult ügyéről szeretne vitázni a Fidesz és az MSZP képviselőivel, vagyis a devizahitelesek mellett az autóhitelesek, a gyorskölcsönök károsultjai, illetve a szabad felhasználású hitelesek helyzetéről is.

Előző sztori

Péntektől látogatható a szikáncsi aranylelet Vásárhelyen

Következő sztori

Labdarúgás: nemzetközi utánpótlástorna Röszkén szombaton