Újra indul Ásotthalmon a polgármesterségért Petró Ferenc

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

petro_ferenc01_gsHírportálunk percekkel ezelőtt értesült arról, hogy Petró Ferenc újra indul Ásotthalom polgármesteri posztjáért. A másik, mára már egyetlen ellenfele – bár függetlenként jelöli magát-, a Csongrád Megyei Közgyűlés kéttagú, Jobbikos frakciójának listán bekerült tagja. Petró Ferenc polgármester-jelöltet eddigi eredményeiről és jövőbeli terveiről kérdeztük.

– Melyek azok az eredmények a település életében, amelyekre a legbüszkébb?

– Nos, 15 év távlatában ha visszagondolok, az egyik a település szennyvízelvezetésének a megoldása és a szennyvíztisztító létrejötte. Amikor átvettem a települést, mindössze 15%a volt az utaknak aszfaltozva, de mára elértük a 90%ot.

Az iskolát és óvodát egyaránt több helyiséggel ill., tanteremmel bővítettük és szinte minden közintézményt felújítottunk. Ilyen volt a könyvtár, a művelődési ház, az orvosi rendelő, a védőnői épület, hogy csak párat említsek. Az idősek ellátását 22 főről 33 főre emeltük. Központi parkot és sportpályát építettünk, ami jelenleg Csongrád megye egyik legjobb pályája. Ugyanakkor az sem elhanyagolható teljesítmény, hogy a tanyavilág fejlesztésében is sokat tettünk, hiszen Kissoron és Gátsoron közösségi házat hoztunk létre, ezek mindegyike több tízmilliós beruházásként tette élhetőbbé Ásotthalom környékét. Felújítottuk a fürdőt is.

Összességében úgy érzem, hogy az itt élő emberek összefogásának is köszönhetően mi valóban korszerűbb, szerethető otthont igyekeztünk teremteni az ásotthalmiak számára.

petro_ferenc02_gs

– Milyenek a jövőbeli tervei a település életére vonatkozóan?

– Elsősorban a munkahelyek létrehozásán dolgozunk. Ez már el is indult, hiszen december elsejétől az önkormányzat épületében egy vállalkozó 22 munkahelyet hoz létre. A kormányzat most számos új lehetőséget kínál a munkahelyteremtésre, ezt kihasználva nagyobb lépéseket tehetünk jövőre. Kiemelt célom, hogy a vállalkozások támogatását pályázatok útján is segítsem.

A határátkelő megnyitásával a turisztikai lehetőségek kibővültek, itt már komolyabb fejlesztéseken is gondolkodhatunk. A fürdőt tovább kell fejleszteni, a Rózsa Sándor kalandparkot megvalósítani. Reális esélyt adnak a fejlesztési források, és a határon átnyúló gazdasági, kulturális kapcsolatok kihasználása ugyancsak fontos feladataink közé tartozik.

Szeretném elindítani a kerékpárút építést, a meglévőt folytatni és új szakaszok kialakítását megkezdeni. A Rúzsa és Ásotthalom közötti útvonal kiépítése nagyon fontos. Gátsor és Petrócz évek óta közútvonalra vár, ennek kiépítése ugyancsak a terveink közt szerepel.

Úgy vélem, hogy azt a kiváló kapcsolatot, melyet mindezidáig ápoltam a kormányzat illetékes szerveivel, a jövőben is fontos kamatoztatnom. Biztos vagyok abban is, hogy terveinket a kormányzat is támogatásra alkalmasnak találja. Az eddigi munkám magáért beszél, az önkormányzatokra továbbra is fontos szerep hárul a településfejlesztés terén. Ezt a munkát folytatni kell. Úgy érzem, bírom a kormányzat bizalmát, és mindezt igyekszem is érvényesíteni a település érdekében. –nyilatkozta a szegedmának Petró Ferenc polgármesterjelölt.

Default thumbnail
Előző sztori

Kézilabda: könnyed Pick-győzelem Vácon

Default thumbnail
Következő sztori

150 forintos Gárdonyi-hétvége a Móra-múzeumban és kiállítóhelyein

Legutóbbi hasonló cikkek