/

Telt testek tárlata a SZAB-székházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

043A fiatal festőművész, Vinkó Leó alkotásaiból nyílt tárlatot tekinthetjük meg Szegedi Akadémiai Bizottság Székházában.

Naturalista módon, esztétikátlan testeket ábrázol Vinkó Leó legújabb tárlata, amelyet november 22-e óta tekinthetünk meg a SZAB-székházban. Görbetükör a 21. század egészségtelen életmódot élő embere előtt. “Testiség és szellemiség viszonya? Tudjuk: a tekintélyes életkor némileg közelebb hozza küllemünket naturális elődeinkhez. Vinkó azonban többnyire fiatal halandókkal foglalkozik. Náluk pedig a dagadt, elhájasodott testformák valahogy a disznók, a mackók képzeteivel analogizálnak. Tömbös, felfújt gerincrész, mellettük meg csökevényesnek tűnő végtagok. Igaz, Amerikában már azon ügyeskednek: hogyan lehet a hájas testrészekből vonzó, kívánatos adottságzónát teremteni. Csakhogy ez reménytelen vállalkozás. E leleményes festő sem foglalkozik ilyesmivel, inkább továbbépíti, feldúsítja magányos figuráit” – írja a tárlatról a Tiszatáj.

A tárlatot 2014. február 28-ig tekinthetjük meg.

Default thumbnail
Előző sztori

Újabb toplistán szerepel a Szegedi Tudományegyetem

Következő sztori

Fura tudományos teóriák a Mikulásról

Legutóbbi hasonló cikkek