Közélet

Sok száz ajándék gyűlt össze a Mars téri gyertyagyújtásra + FOTÓK

Sok száz ajándék gyűlt össze a Mars téri gyertyagyújtásra + FOTÓK

2013. december 15., vasárnap
Sok száz ajándék gyűlt össze a Mars téri gyertyagyújtásra + FOTÓK
mars_ter_advent_harmadik23_gs

Az ÁGOTA ifjainak szívbemarkoló gyermekelőadása után gyújtották meg az advent harmadik gyertyáját a Mars téren, majd megmutatták a gyűjtőpontokon összegyűlt ajándékokat.

A harmadik lángot

Haág Zalán

(Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, a kulturális bizottság elnöke és

Kothencz János

, az ÁGOTA alapítvány elnöke lobbantotta fel. "Ilyenkor nagyobb figyelem fordul a rászorulók felé, de a megváltó születésének ünnepkörében mindannyiunkban felébredhet, megszülethet egy felismerés, hogy az év 365 napból áll, melynek bármelyikén adhatunk szeretetünkből másoknak" - mondta a képviselő. Az ÁGOTA vezetője arról beszélt, hogy több mint hétezer gyereket nevel már a nagykorúvá vált alapítványuk. "A karácsony közeledtével arra is rádöbbenhetünk, hogy nem vagyunk egyedül, most is csak köszönettel tartozunk azért a támogatásért, amit a piacon gyűjtöttek össze nekünk" - emelte ki Kothencz János. A gyertyagyújtás előtt az ÁGOTA gyermekszínjátszó csoportja mutatott be egy szívhez szóló, zenés darabot a befogadásról és a szeretetről. A Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője,

Erdei Péter

megmutatta a jelenlévőknek a piacon felállított gyűjtőponton összegyűlt ajándékokat, játékokat, ruhákat. Az alapítvány elnöke megjegyezte, hogy két fuvarral tudják csak elszállítani ezt a sok kedvességet, amit december 18-án az ÁGOTA-karácsonyon adnak majd át, ahol kétezer gyerek fog együtt ünnepelni. Az adományok bemutatójakor Kondé Lajos plébános azt mondta, hogy ha ad az ember, akkor nem kevesebb lesz neki, hanem több, gazdagabbá válik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.