Rókuson is segítik a családokat karácsony előtt + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeretetcsomag_kalmar_mj 011Az Arany János iskolába járó gyermekek szülei is hozzájárultak ahhoz, hogy rászoruló családokat ajándékozzanak meg az ünnepek előtt. Az adományok – melyek szétosztásában Kalmár Ferenc is segédkezik évről-évre – a legrászorulóbbakhoz kerülnek.

Hármas összefogás révén juttatnak el csomagokat rászoruló szegedi családoknak karácsony előtt. Kalmár Ferenc KDNP-s politikus elmondta, az Arany János Általános Iskola szeretetcsomagok összeállításához kérte a szülők segítségét, majd az intézmény felvette a kapcsolatot Kretovics László rókusi plébánossal, illetve a képviselő is juttatott el adományokat, így állt össze az a száz csomag, amelyeket az ünnepek előtt osztottak ki. „Ezúton szeretném megköszönni a szülőknek a segítségnyújtását, illetve a plébánián dolgozóknak is, hiszen ők állították össze a csomagokat” – mondta Kalmár, aki besegít az adományok kiosztásában, többek között egy Hunyadi téri családnál is járt kicsinyke otthonukban látogatva meg Tamás Lászlónét.

„Nagyon kevés a nyugdíjam, albérletben élek a gyermekeimmel, ezért minden segítségért hálás vagyok” – fogalmazott Tamás Lászlóné. A gyógyíthatatlan beteg nőnek csak egy ismerőse segít időről-időre, illetve több mint öt éve Kalmár Ferenc csomagot hoz a családnak karácsony előtt, amiért nagyon hálás. Mint elmondta, a gyermekei tartják benne a lelket, s bizony van helye az adománynak.

A csomagokban tartós élelmiszerek, például cukor, liszt, rizs, tészta, kakaó, lekvár, margarin, konzervek, tea, továbbá mosogatószer és szalvéta került, vagyis minden, ami hasznos egy háztartásban. Természetesen egy kis csokoládét és szaloncukrot is rejtettek a zacskók, hogy a családok ünnepét megédesítsék, szebbé tegyék.

Default thumbnail
Előző sztori

Óvodák díjnyertes díszei a Széchenyi téri karácsonyfán + FOTÓK

Következő sztori

Téravatóval és műsorral ünnepelt Szentmihály + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek