/

Januárban dönthet a Fidesz-frakció a harmadik rezsicsökkentésről

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Januárban dönthet a Fidesz-frakció a harmadik rezsicsökkentésről – mondta Rogán Antal frakcióvezető a HírTV P8 című műsorában szombat este.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken jelentette be, hogy újabb, harmadik rezsicsökkentést tervez a Fidesz, azon már dolgozik a frakcióvezető. Rogán Antal véleménye szerint a harmadik rezsicsökkentés megvalósítható, és kifejtette: az elmúlt egy év díjcsökkentése ellenére még mindig az európai átlag feletti Magyarországon az átlagos rezsiköltségek mértéke a jövedelemhez képest. Hozzátette: a harmadik rezsicsökkentés célja, hogy a rezsidíjak megközelítsék az európai átlagot, azt vizsgálják, hogy megtudják-e tenni ezt egy lépésben.

A menetrendről közölte, hogy hétfőn tájékoztatja a frakciót a harmadik rezsicsökkentésről, és a pontos számok kialakítása végett létrehoznak egy munkacsoportot is, amelyet ő vezet, tagja lesz Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője is. Mint mondta, a munkacsoport ülésére meghívják Dorkota Lajost, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökét is, mert vannak kérdéseik a számokat illetően. Rogán Antal azt mondta, a munkacsoport álláspontjának kialakítása után a Fidesz-frakció január elején, évadnyitó ülésén dönthet a harmadik rezsicsökkentésről.

A Kúria devizahitelekkel összefüggő jogegységi döntésével összefüggésben Rogán Antal közölte, hogy három alapvető kérdésben várják a legfelsőbb bírói fórum állásfoglalását. Ezek között említette azt, hogy devizahitel-e a devizahitel, azaz érvényesíthető-e az árfolyamkockázat, továbbá szeretnék tudni, hogyan értékeli a Kúria az egyoldalú szerződésmódosítás lehetőségét, valamint az árfolyamrés kérdését. A frakcióvezető hangsúlyozta, ezekben a kérdésekben világos jogegységi útmutatásra van szükség, de a Kúria döntése nem jelenti azt, hogy az emberek bármit visszakapnak. A Kúria világos döntése esetén a parlamentnek kell cselekednie – tette hozzá.

Elmondta, hogy a Kúria várhatóan több lépcsőben hoz majd döntést, a végleges álláspontjának kialakítását március végére, április elejére várják.

Default thumbnail
Előző sztori

Nézőpont: nincs kormányváltó hangulat

Következő sztori

Csernus: kevés hiteles embert látnak a fiatalok + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek