Közélet

Januárban dönthet a Fidesz-frakció a harmadik rezsicsökkentésről

Januárban dönthet a Fidesz-frakció a harmadik rezsicsökkentésről

2013. december 14., szombat
Januárban dönthet a Fidesz-frakció a harmadik rezsicsökkentésről

Januárban dönthet a Fidesz-frakció a harmadik rezsicsökkentésről - mondta Rogán Antal frakcióvezető a HírTV P8 című műsorában szombat este.

Orbán Viktor

miniszterelnök pénteken jelentette be, hogy újabb, harmadik rezsicsökkentést tervez a Fidesz, azon már dolgozik a frakcióvezető.

Rogán Antal

véleménye szerint a harmadik rezsicsökkentés megvalósítható, és kifejtette: az elmúlt egy év díjcsökkentése ellenére még mindig az európai átlag feletti Magyarországon az átlagos rezsiköltségek mértéke a jövedelemhez képest. Hozzátette: a harmadik rezsicsökkentés célja, hogy a rezsidíjak megközelítsék az európai átlagot, azt vizsgálják, hogy megtudják-e tenni ezt egy lépésben. A menetrendről közölte, hogy hétfőn tájékoztatja a frakciót a harmadik rezsicsökkentésről, és a pontos számok kialakítása végett létrehoznak egy munkacsoportot is, amelyet ő vezet, tagja lesz Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és

Németh Szilárd

, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője is. Mint mondta, a munkacsoport ülésére meghívják

Dorkota Lajost

, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökét is, mert vannak kérdéseik a számokat illetően. Rogán Antal azt mondta, a munkacsoport álláspontjának kialakítása után a Fidesz-frakció január elején, évadnyitó ülésén dönthet a harmadik rezsicsökkentésről. A Kúria devizahitelekkel összefüggő jogegységi döntésével összefüggésben Rogán Antal közölte, hogy három alapvető kérdésben várják a legfelsőbb bírói fórum állásfoglalását. Ezek között említette azt, hogy devizahitel-e a devizahitel, azaz érvényesíthető-e az árfolyamkockázat, továbbá szeretnék tudni, hogyan értékeli a Kúria az egyoldalú szerződésmódosítás lehetőségét, valamint az árfolyamrés kérdését. A frakcióvezető hangsúlyozta, ezekben a kérdésekben világos jogegységi útmutatásra van szükség, de a Kúria döntése nem jelenti azt, hogy az emberek bármit visszakapnak. A Kúria világos döntése esetén a parlamentnek kell cselekednie - tette hozzá. Elmondta, hogy a Kúria várhatóan több lépcsőben hoz majd döntést, a végleges álláspontjának kialakítását március végére, április elejére várják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.