Közélet

Fidesz: ha a baloldalon múlik, a nyugdíjasoknak biztosan fájni fog

Fidesz: ha a baloldalon múlik, a nyugdíjasoknak biztosan fájni fog

2013. december 8., vasárnap
Fidesz: ha a baloldalon múlik, a nyugdíjasoknak biztosan fájni fog

A Fidesz szóvivője szerint a baloldal kormányra kerülése esetén a munkavállalók semmilyen állami gondoskodásra nem számíthatnának idős korukban, csak az egyéni jövedelmi helyzetükön múlna, mennyi a nyugdíjuk.

Zsigó Róbert

vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján a

Gyurcsány Ferenc

vezette Demokratikus Koalíció (DK) programjára reagált, amely szerint eltörölnék a kötelező nyugdíjkorhatárt, és államilag vezetett egyéni nyugdíjszámlákat hoznának létre. A Fidesz szóvivője úgy fogalmazott: "se nyugdíj, se nyugdíjemelés nem lenne, ha a baloldalon múlna". Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök javaslata alapján mindenki csak annyi nyugdíjat takaríthatna meg, amennyit a jövedelme megenged, így a kiskeresetűekre létbizonytalanság várna idős korukra, sőt "sokaknak a végkimerülésig kellene gürcölniük" - mondta Zsigó Róbert, aki szerint, ha a baloldalon múlik, a munkavállalóknak, a nyugdíjasoknak biztosan fájni fog. Az államilag vezetett egyéni nyugdíjszámlákra vonatkozó DK-s tervet a kormánypárt szóvivője úgy értékelte: "egyszer már láttuk, hogy mi lett a következménye annak, ha a bukott baloldalnál van az állami nyugdíjkassza kulcsa", hiszen a megtakarítások jó részének "hűlt helye lett", a nyugdíjvagyont "külföldi, profitéhes nyugdíjpénztárakhoz irányították át". A Gyurcsány-

Bajnai

-korszakban egyébként csak a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) felvett hitellel tudtak nyugdíjat fizetni - fűzte hozzá. Zsigó Róbert szerint "a bukott baloldalon" semmi nem változott: "előbb mentegetik a bankokat, és óvnák az ő megtakarításaikat, illetve óvnák őket a terhektől, minthogy az egy életen át keményen dolgozó magyar emberek nyugdíjáról gondoskodnának".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.