Közélet

Fidesz: 2014-ben jelentősen csökken a kiskeresetű családok adóterhe

Fidesz: 2014-ben jelentősen csökken a kiskeresetű családok adóterhe

2013. december 21., szombat
Fidesz: 2014-ben jelentősen csökken a kiskeresetű családok adóterhe

Jelentős adócsökkentést hoz az új év a kiskeresetű, gyermekes családoknak - mondta Zsigó Róbert Fidesz-szóvivő szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Így még több marad a fizetésből az átlagbért kereső, a minimál- vagy közfoglalkoztatotti bérből élő, gyermekes munkavállalóknál - hangsúlyozta, jelezve, hogy az állam 2014-ben az eddigi 180 milliárd helyett 230 milliárd forint adóbevételről mond le a kisjövedelmű, gyermekes munkavállalók javára, akik először januári fizetésüknél, vagyis februárban érezhetik majd ennek kedvező hatását. A szóvivő tájékoztatása szerint a legalacsonyabb jövedelmű 110 ezer családnál mindez azt jelenti, hogy nekik gyakorlatilag a bruttó bér marad a zsebükben.

Zsigó Róbert

példaként megemlítette azt is, hogy a jövőre bruttó 101 500 forintra emelkedő minimálbér egy gyermek esetén nettó 76 ezer, két gyermeknél pedig nettó 86 ezer forint fizetést jelent majd. Az alacsony infláció miatt a munkavállalók bízhatnak a reálbérek növekedésében is - tette hozzá, majd megerősítette, hogy a Fidesz további adócsökkentési terveken dolgozik. Megjegyezte, hogy mindezen felül a rezsicsökkentés ugyancsak segíti majd a családokat jövőre is. Azzal kapcsolatban, hogy a Kúria devizahitelekről szóló jogegységi határozata miatt tiltakozás zajlik Budapesten, a kormánypárt szóvivője azt mondta: "megértjük mindenki haragját és csalódottságát a Kúria döntése miatt". Szavai szerint a Kúria a döntésével - miszerint nem ütközik jogszabályba, nem uzsorás és nem színlelt szerződés a devizaalapú kölcsönszerződés - egyértelműen a bankok oldalára állt, "ugyanúgy, ahogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok a bankok oldalára álltak, amikor az emberekre szabadították annak idején a devizahiteleket". Zsigó Róbertet arról is megkérdezték, hogy a Blikk a birtokába került levélre hivatkozva szombati számában azt írta: a Fidesz választókerületi elnökeinek küldött levélben,

Orbán Viktor

pártelnökre hivatkozva tiltották meg bármilyen jutalom vagy prémium felvételét a városvezetőknek. A Fidesz szóvivője ezzel kapcsolatban közölte: valóban kaptak levelet a kormánypárt választókerületi elnökei, akiknek

Kocsis Máté

kommunikációs igazgató és

Kubatov Gábor

pártigazgató tolmácsolta a pártelnök-miniszterelnök kérését. Orbán Viktor határozott álláspontja, hogy kormánypárti polgármesterek, alpolgármesterek az idén se vegyenek fel jutalmat, "Magyarország talpra állásához mindenkinek a tehervállalására szükség van" - hangsúlyozta Zsigó Róbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.