Bátyai elszámoltatná B. Nagyot, a kormánymegbízott óv a bolsevik módszerektől

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bátyai Edina, az Együtt – Korszakváltók Pártja és az MSZP közös parlamenti képviselőjelöltje nyílt levélben követelt elszámoltatást B. Nagy Lászlótól. A Fidesz-KDNP jelöltje hasonló módon válaszol, és kellemes ünnepeket kíván. A nyilatkozatokat alább közöljük!

A Fidesz helyi jelöltjének, B. Nagy Lászlónak számot kell adni az elmúlt 4 évért!

A Fidesz országos választmánya a napokban hivatalosan is megnevezte országgyűlési képviselőjelöltjeit a 2014 évi választásokra. Választókerületemben jövőre is B. Nagy László lesz a FIDESZ jelöltje.

Az Együtt-PM nemcsak kormányváltást, hanem korszakváltást is akar a magyar politikában: véget akarunk vetni annak a régimódi, megosztó politizálásnak, amit Orbán Viktor honosított meg Magyarországon. Nemet mondunk a személyeskedésre és a rágalmakra épülő lejárató kampányokra. Versenytársamat ezért én sem fogom személyében támadni vagy hazug vádakkal illetni.

Azonban következetesen számon fogom kérni rajta mindazt, amit az általa képviselt politikai erő, a Fidesz az elmúlt négy évben az országban és itt, Szegeden tett.

Számot kell adnia a választóknak az egykulcsos adó okozta károk miatt. Azzal, hogy egészében nőtt az emberek adóterhelése, azzal, hogy a gazdagabbaknak adott, a többségtől pedig elvett, illetve azzal, hogy 50 ezer munkahely szűnt meg csak emiatt az egyetlen intézkedés miatt.

Számot kell adnia a választóknak arról, hogy Orbán rezsimje elől egymással versengve menekül a munkahelyteremtő tőke, elhagyja az országot sok jól képzett, vállalkozó kedvű fiatal. Ma már 500 ezer magyar gazdasági menekült él Nyugat-Európában. A rezsim azonban úgy fél tőlük, mint ördög a tömjénfüsttől: nem engedi, hogy ők is levélben szavazzanak, mint a külhoni magyar állampolgárok.

Számot kell adnia a szegedieknek arról, amit a pártja itt, helyben tett, és arról is, amit nem tett:
• munkájával és szavazatával hogy szolgálta ki az elszegényedést jelentősen fokozó rezsimet;
• hogyan járult hozzá a szegedi iskolarendszer szétveréséhez;
• milyen segítséget nyújtott a felsőoktatás ellehetetlenítésében, ezzel a Szegedi Tudományegyetem helyzetének lerontásában;
• mint a Kormány megbízottja, milyen szerepe volt abban, hogy Szeged egy nagy esélyét jelentő ELI lézerközpont fejlesztése közel két éves késésben van.
Az Együtt-PM jelöltjeként olyan programot ajánlok a szegedieknek, amely munkahelyeket teremt és véget vet a mai, polgárháborús légkörnek itthon és az országban is.

Némethné Bátyai Edina
az Együtt-PM jelöltje a kormányváltó szövetségben

B. Nagy László válasza

Tisztelt Asszonyom!

A számonkérés kemény szó, a számon kérő törvényszék Szamuely Tibor és Péter Gábor gyakorlata volt a bolsevik diktatúrák idején, amit ma szerintem nem kellene visszahozni még a politikai diskurzusba sem. A demokrácia természete, hogy a népnek tartozunk elszámolással. Négyévente a választók mondanak véleményt arról a politikáról, amellyel az országot irányítják. Így volt ez 2010-ben is, amikor elsöprő erővel küldte parkoló pályára azt a felelőtlen gazdaságpolitikát, amit most Ön Bajnai Gordon mellé állva képvisel. Akkor a választók a FIDESZ-KDNP alkotta kormányra bízták az országot, kétharmados parlamenti többséggel. Én a választóknak és a saját lelkiismeretemnek tartozom elszámolással. De, hogy néhány konkrét észrevételre is válaszoljak:

„A Szegedi Tudományegyetem eredményei nagyjából rendben vannak. Egyetemünk tartja helyét a hazai élmezőnyben, és egyelőre fenntarthatónak tűnik fejlődési pályája, nemzetközi versenyképessége” – fogalmazott Szabó Gábor 2013 júliusában. Azóta a kormány további 18 milliárdos forráshoz juttatta a magyar egyetemeket.

Az ELI ügyében kedves Asszonyom, rossz úton jár: „Az előkészítő munkák után a megvalósítási fázisába ért a szegedi lézerközpont az ELI-ALPS, több közbeszerzési eljárásban hamarosan eredményt is lehet hirdetni” – nyilatkozta Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezetője novemberben, a Szegeden megrendezett találkozón, ahol 120 kutató volt jelen és tanácskozott a központ jövőbeni feladatairól.

Tudja Hölgyem, ez a Nonprofit Kft. az a szervezet, amely a kutatóközpont megvalósításáért felel, és amely üres kasszát talált 2010-ben a kormányváltáskor. Tehát, ha akkor a jelenlegi kormány erején felül nem vállalja az anyagi háttér biztosítását a sikeres pályázathoz, akkor bizony semmi sem lenne, a most már a megvalósulás útjára lépett beruházásból. Semmi alapja nincs annak az állításnak miszerint két éves csúszásban lenne az ELI projekt. Az Európai Unió ezt meg sem engedné. Ez az állítás sajnos teljes tudatlanságra vall, azt viszont mutatja, hogy nyilatkozata ugyanúgy, mint a balliberálisok eddigi megnyilvánulásai minden tényszerűséget nélkülöznek, csak a hangulatkeltés és a lejáratás a cél.

Az egykulcsos adóról: éppen a minap hívta fel a figyelmet az Ön párttársa a parlamenti vitanap indítványozásával, hogy az egykulcsos adó miatt a költségvetésből 444 milliárd forint esik ki. Tudja hol van ez a pénz? Az emberek zsebében. Ott keresse, a költségvetésből hiányzó milliárdokat. Az elmúlt három évet azzal töltöttük, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormányok okozta rombolást, amit az ország minden polgára megszenvedett, végre eltakarítsuk, és biztos alapokra helyezzük a nemzetgazdaság működését.

Eddigi munkám, országgyűlési képviselői és a kormánymegbízotti feladataim elismerésének tartom, hogy indulhatok a következő évi választásokon. Szegedet, szeretett városunkat visszahelyezzük az ország gazdasági térképére. Ezen dolgozom és ezt a munkát fogom a jövőben is folytatni. Az elért eredményekről és a megvalósításra váró tervekről eddig is számot adtam a médián keresztül és a választókkal történt közvetlen találkozásokon.

Egyébként Boldog Karácsonyt, Szeretetteljes Ünnepet kívánok Önnek és családjának a Megyeháza karácsonyfája fényképével, amely a szegedi tankerület iskoláitól kapott, csodálatos díszekkel van feldíszítve. Nem kértük, kaptuk. A „szétvert szegedi iskolarendszert” tehát így cáfolja a valóság. Mert a szavak helyett a szakértelem és a tettek számítanak.

Minden jót, kedves Edina!

Szeged, 2013. december 13.
B. Nagy László
országgyűlési képviselő
FIDESZ-KDNP

Default thumbnail
Előző sztori

Karácsonyi vásárlásnál érdemes figyelni a részletekre

Következő sztori

Egymilliós ágyneműadomány a Naturtextől az életmentőknek

Legutóbbi hasonló cikkek