/

ÁNTSZ: senki ne maradjon gyógyszer nélkül az ünnepekre!

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gyogyszerekAz Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) azt ajánlja, hogy aki rendszeres gyógyszerszedő, figyeljen arra, hogy az ünnepek alatt is megfelelő mennyiségű patikaszer álljon rendelkezésre. Az ÁNTSZ egyben közzétette az ügyeletes gyógyszertárak listáját is.

Egymást követően hat egybefüggő munkaszüneti nap lesz karácsonykor, ezért érdemes idejében felkeresni a háziorvost, ha a rendszeresen szedett gyógyszer kifogyóban van – írta az ÁNTSZ az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Ezeken kívül is célszerű áttekinteni a “házi patikát”, legyen otthon megfázásos tüneteket enyhítő, láz- és köhögéscsillapító szer, gyomor- és bélpanaszokra szolgáló készítmény, valamint legyen otthon a kisebb konyhai balesetek ellátására szolgáló készítmény is.

Azért, hogy a gyógyszertárak az igényeket ki tudják szolgálni, az országos tiszti főgyógyszerész egyeztetett a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségével.

Az ügyeletes gyógyszertárak listája megtalálható az ÁNTSZ internetes oldalán, a http://www.antsz.hu címen, az “Ügyeletek” menüpont alatt.

Előző sztori

Bayer Zsolt lesz pénteken a Polgári Esték vendége

Következő sztori

Véget ért Ákos Karcolatok 20 című turnéja