Közélet

A szegedi timelapse-es srácok újabb meglepetést tartogatnak + VIDEÓ

A szegedi timelapse-es srácok újabb meglepetést tartogatnak + VIDEÓ

2013. december 19., csütörtök
A szegedi timelapse-es srácok újabb meglepetést tartogatnak + VIDEÓ
01

Most akkor videózás vagy fotózás? Guba Gergő és Zsengellér Márton egy kisebb csapattal azon dolgozik, hogy rögzítse az időt, majd "felgyorsítva" levetítse nekünk életünk pillanatait.

Az alkotópáros 2011 nyarán kezdett el először foglalkozni a timelapse technikával, ezzel az új, fotózással kombinált videós módszerrel. De mi is az a timelapse? Videózás vagy inkább fotózás?

Gergő

nézetei szerint videózás, mert lényegében az állóképeket sarkallják mozgásra, viszont ebben az esetben nem másodpercenként rögzítik a képeket (a videó 24 képet készít egy másodperc alatt), hanem többperces szünetekkel. Olyan, mintha egy felgyorsított videót néznénk, mégis "érzékelhetők" benne a szünetek. A fiúk kezdetben csak kóstolgatták a hazánkban gyermekcipőben járó technikát, s éppen egy éve, hogy szárnypróbálgatásaik eredménye egy 450 ezres nézőszámú, közel hatperces

karácsonyi timelapse lett

. https://www.youtube.com/watch?v=oXfCaH1T7KE Az USA, Németország, Anglia és Románia. Ezekben az országokban örvendett a legnagyobb népszerűségnek a srácok anyaga, amit 150 országban osztottak meg a felhasználók 247 weboldalon. A sikereken felbuzdulva döntöttek úgy, hogy folytatják: december 24-re újabb, még érdekesebb, még mozgalmasabb videóval készülnek. Gergő meglepetésnek tartogatja, ezért csak annyit árult el "az idei még jobban Szegedre épül, nem lesznek benne városszéli felvételek, szinte csak a belvárost ragadtuk ki. Viszont sokkal látványosabb lesz, mint a tavalyi. Az ideiben nem lesz annyi járókelő, ez máshogy lesz látványos. Nekünk is új a most alkalmazott technika, kíváncsiak vagyunk mit szólnak majd ehhez a teljesen más képi és zenei világhoz".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.