Közélet

A Mikulás és krampuszai jártak a Sólyom utcai oviban + FOTÓK

A Mikulás és krampuszai jártak a Sólyom utcai oviban + FOTÓK

2013. december 6., péntek
A Mikulás és krampuszai jártak a Sólyom utcai oviban + FOTÓK
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idén is óvodásokat ajándékozott meg a Szegedi Vásár és Piac Kft. Ezúttal a Mikulás és két krampusz látogatott el a gyerekekhez interaktív mesével és természetesen sok szaloncukorral.

Míg tavaly a

Mars téri piacon járt a Mikulás és a krampuszok

, idén a Sólyom utcai óvodába látogatott el, ahol a Cső utcai óvoda gyermekeivel közösen kísérhették figyelemmel Karola és Kornél történetét, melybe bevonják a kicsiket is. A Szegedi Nemzeti Színház színészei öltöttek krampuszjelmezt, és az interaktív mesejáték során a gyermekek láthatták, hogy Kornél, a rossz krampusz miként is javul meg Karola mellett. A Kornélt alakító

Gömöri Krisztiántól

megtudtuk, egyfajta gyermeknevelésről szól a történet, míg

Varga T. Zsuzsa

elmondta, van egy Kornél-Karola rajongótáboruk, vannak helyek, ahol például rajzokkal várják a rendkívüli krampuszpárost. Az előadást követően minden óvodás csoport énekelt Mikulásnak, aki ezt egy-egy szaloncukorral köszönte meg.

Erdei Péter

, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője portálunknak elmondta, akárcsak tavaly, idén is felkeresték az intézményeket, és mivel a Sólyom és a Cső utcai óvodák voltak a legaktívabbak, úgy döntöttek, ezúttal nem a piacra invitálják a gyerekeket, hanem a Mikulás látogat el hozzájuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.