Közélet

A jó pulykavirslikhez jó informatika is kell

A jó pulykavirslikhez jó informatika is kell

2013. december 5., csütörtök
A jó pulykavirslikhez jó informatika is kell
image001

A Sága az Invitel előfizethető informatikai szolgáltatásaival fejlesztett.

A Sága a magyar húspiac egyik meghatározó szereplője: kevés az olyan magyar családi hűtő, ahol ne lenne legalább egy Sága termék. A húsipari vállalat nemzetközi szinten is sikeres, több szakmai és fogyasztói díjat kapott. A sárvári központú budapesti irodával is rendelkező cég informatikai vezetője úgy látja, a jó termék nemcsak a jó receptúrán múlik: modern informatika nélkül nincs piaci siker a húsiparban sem. A Sága az igényekhez igazítható informatikai megoldásokban látja a jövőt és ennek megfelelően fejleszti IT irányítási rendszereit. „A Sága nemcsak a húsipari innovációkban és termékfejlesztésben, de az informatikában is tartja a lépést a világgal. Az elmúlt 2-3 évben radikális modernizációs programot hajtottunk végre, ennek alapját pedig az Invitel előfizethető informatikai megoldásai adták. Saját szerverparkunkat bérelt erőforrásokkal korszerűsítettük, asztali és hordozható számítógépeinket pedig bérelt munkaállomásokra és vékonykliensekre cseréltük, sőt táblagépekkel is kiegészítettük. Mindeközben modernizáltuk az alapvető telekommunikációs adatkapcsolati hálózatunkat, amelyet ugyancsak az Invitel biztosít számunkra. Ezeket a fejlesztéseket lényegében beruházás nélkül, az Invitel előfizethető informatikai szolgáltatásaira támaszkodva valósítottuk meg” – mondta el

Takács Gábor

, a Sága Foods Zrt. IT vezetője. „A Sága már a kezdetektől fogva igénybe vesz klasszikus telekommunikációs szolgáltatásokat az Inviteltől. Az együttműködés kiterjesztése 3 évvel ezelőtt indult. Megfelelő partnert kerestünk terveink megvalósításához és ez idő tájt az Invitel már meghatározó szereplője volt a hazai ICT szolgáltatói piacnak. A jó kapcsolatnak köszönhetően elkezdődhetett egy együttgondolkodási folyamat” – tette hozzá.

Előfizethető informatika: forintosítható eredmények

A Sága számára több előnnyel is járt az előfizethető informatikai megoldások bevezetése. Az informatikai infrastruktúra modernizációja tulajdonképpen beruházás nélkül valósult meg, miközben a működés is biztonságosabbá, megbízhatóbbá, tervezhetőbbé, és végső soron olcsóbbá vált. Az Invitel költséghatékony bérleti konstrukcióban biztosítja a Sága számára a hardvereszközöket: szervereket, munkaállomásokat, vékonyklienseket, illetve táblagépeket, melyek üzemeltetését a húsipari vállalat saját támogató csapata végzi. „A két cég között nagyon jó a kapcsolat. Az elmúlt évek során azt tapasztaltuk, hogy egy nagyon rugalmas és stabil partnerre találtunk, amely minden pillanatban nyitott arra, hogy az igényeink változását követve fejlesszen és javítson a szolgáltatásainkon. Sikerült a korábbi eszköz-gazdálkodásunkat átalakítani egy olyan modellre, amely tehermentesíti a vállalatot a 3-4-5 évente jelentkező nagy értékű beruházásoktól. Ehelyett egy havi szinten tervezhető folyamatos költséggel tudunk dolgozni, ami sokkal rugalmasabban biztosítja az eszközparkunk naprakészen tartását. Ez a mai nem könnyű gazdasági helyzetben jó hatással van a forgótőke alakulására, és a vállalat sikeres működésére” – fogalmazott az informatikai szakember.

A tervezésben is segített a szolgáltató

Az Invitel feladata volt, hogy megtalálja azt az ideális előfizethető IT szolgáltatás csomagot, amely összhangban van a Sága informatikai stratégiájában meghatározott törekvésekkel. Ahogy Takács Gábor fogalmaz, az Invitel partner volt a közös gondolkodásban. „Ez a fajta hozzáállás az Invitel részéről egy olyan előny a szektorban, amit nagyon kevés piaci szereplő mondhat el magáról. Mindez pedig hatalmas segítség számunkra a döntéshozatalban, illetve a tervezésben az informatika sokszor túl gyorsan változó világában.” A két cég együttműködése 2013 novemberétől még tovább bővült: a Sága, a telephelyei közötti bérelt vonali kapcsolatait és internet szolgáltatását az Invitel megoldásaival modernizálta, ami magasabb rendelkezésre állást és nagyobb sávszélességet biztosít a korábbiakhoz képest.

Az Invitelről

Az Invitel a magyar telekommunikációs piac egyik meghatározó szolgáltatójaként széleskörű portfolióval áll lakossági és üzleti ügyfelei rendelkezésére. Lakossági kínálatunkban megtalálható számos szórakoztató és multimédiás szolgáltatás, az interaktív, digitális és HD televízió éppúgy, mint a gyors internet és a telefonszolgáltatás. A vállalati piacokon a legmodernebb előfizethető informatikai és felhő-alapú IT megoldásokon felül hang- és adatszolgáltatásokat nyújtunk partnereinknek országos optikai kábelhálózatunkon keresztül. Az Invitel számos ügyfélszolgálati ponttal várja előfizetőit országszerte, székhelye Budaörsön található. További információ: www.invitel.hu (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.