Közélet

A biztonsági szabályok betartására figyelmeztet a katasztrófavédelem

A biztonsági szabályok betartására figyelmeztet a katasztrófavédelem

2013. december 24., kedd
A biztonsági szabályok betartására figyelmeztet a katasztrófavédelem

A karácsonyi, szilveszteri tűzesetek megelőzése érdekében a biztonsági szabályok betartására figyelmeztet a katasztrófavédelem.

Hajdu Márton

, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) sajtószóvivője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napokban már tizenhárom alkalommal riasztották a tűzoltókat az ünnepi készülődéssel összefüggő tűzesetekhez. Mint írta, a lakástüzek megelőzéséért ügyelni kell az év végi ünnepek idején arra, hogy a gyertyák, mécsesek közelében ne legyen éghető tárgy, ne gyújtsunk mécsest huzatos szobában, a nyílt lángot ne hagyjuk felügyelet nélkül. Az elektromos zárlat okozta tűz is megelőzhető, ha kizárólag megbízható gyártótól származó fényfüzért, hangulatvilágítást használunk. A katasztrófavédelem azt tanácsolja továbbá, hogy csak legális árusító helyen vásároljunk szilveszteri tűzijátékokat, és azokat csak a szabadban hozzuk működésbe. A pirotechnikai eszközöket megbontani, átalakítani és azokat kézből működtetni nem szabad. A rakétákat mindig egyetlen ember indítsa be, és erős szélben halasszuk el a tűzijátékot - írta tájékoztatójában az OKF szóvivője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.