Közélet

Viadal és Diadal – általános iskolák versenye + FOTÓK

Viadal és Diadal – általános iskolák versenye + FOTÓK

2013. november 4., hétfő
Viadal és Diadal – általános iskolák versenye + FOTÓK
diadal_ssajttaj01_gs

A tavalyi tanévhez hasonlóan 2013/2014-ben is megrendezi Diadal névre keresztelt versenysorozatát a Vidáman Kft., amelyen tíz Csongrád megyei általános iskola csapata száll küzdelembe a végső győzelem reményében. A megmérettetés hátteréről hétfő délelőtt sajtótájékoztató keretében árultak el bővebb információkat a szervezők.

A Pick Étterem és Söröző falai között tartott eseményen megjelent

Engi Gábor

tulajdonos, valamint

Makra Orsolya

ügyvezető a rendező cég képviseletében, illetve

Gusztos Gábor

a versenyeknek helyszínt adó szegedi sportközpontok nevében.

diadal_ssajttaj03_gs

Engi Gábor elmondta, a

tavalyi torna

legnagyobb sikerének azt tartja, hogy az egészséges életmód és a sport fontosságának szellemiségét több mint kétszáz diáknak adhatták át. Mint megfogalmazta, a legfontosabb lépcső az ehhez vezető úton az az összefogás volt, amelyet az egyes résztvevők, pedagógusok, diákok, szülők, támogatók és a média mutatott. Kifejtette, a mostani tanévben is hasonló céllal kezdtek hozzá a szervezéshez, amelyhez immáron többek között a Mogyi Kft. is csatlakozott mint főtámogató, illetve Bohács Zsolt országgyűlési képviselő, az Országgyűlés sportbizottságának elnöke közbenjárása révén az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkársága is támogatásáról biztosította a rendezőket.

diadal_ssajttaj02_gs

Gusztos Gábor kifejtette, örömükre szolgál, hogy segíthetik egy ilyen rendezvény lebonyolítását, hiszen egyrészt a gyermekek jelentik a város jövőjét, másrészt, ezzel összefüggésben, húsz éve nem zajlott már hasonló jellegű verseny Szegeden. Hozzátette, tavalyi tapasztalatai azt mutatták, sok diák nem is ismeri az összes helyi sportlétesítményt, a Diadal pedig kiváló alkalom arra, hogy ezt a hiányosságot pótolják.

diadal_ssajttaj04_gs

Makra Orsolya kitért rá, a lebonyolítás nem változott sokat, a legfontosabb újdonság, hogy ebben a tanévben már nem csak szegedi iskolák alkotják a 10 csapatos mezőnyt. A Szegedi Arany János Általános Iskola, a Szegedi Gregor József Általános Iskola, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola, a Tarjánváros III. Sz. Általános Iskola, a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola, a szegedi Béke Utcai Általános Iskola, illetve a tápéi Bálint Sándor Általános Iskola mellett idén benevezte csapatát a Kisteleki Általános Iskola és az Algyői Általános Iskola is. Az együttesekben 4-8. osztályos tanulók szerepelhetnek, évfolyamonként 2-2 lány és fiú, továbbá két tanár is erősítheti az oktatási intézmények alakulatát. A feladatok között találhatóak előre kiadottak és meglepetésnek szántak is, labdajátékok és erőnléti számok egyaránt. Akárcsak 2012/2013-ban, ezúttal is egy vándorpajzs a végső győztes 365 napra szóló jutalma, illetve egy háromnapos balatoni kirándulás. A verseny öt fordulóból áll, amelynek állomásai a következőek: 2013. november 8. - Városi Sportcsarnok 2013. december 13. - Városi Műjégpálya 2014. február 21. - Napfényfürdő Aquapolis 2014. április - Maty-éri Olimpiai Központ 2014. május - Városi Sportcsarnok A tornáról bővebb információk a

diadalter.hu

oldalon találhatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.