//

Viadal és Diadal – általános iskolák versenye + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

diadal_ssajttaj01_gsA tavalyi tanévhez hasonlóan 2013/2014-ben is megrendezi Diadal névre keresztelt versenysorozatát a Vidáman Kft., amelyen tíz Csongrád megyei általános iskola csapata száll küzdelembe a végső győzelem reményében. A megmérettetés hátteréről hétfő délelőtt sajtótájékoztató keretében árultak el bővebb információkat a szervezők.

A Pick Étterem és Söröző falai között tartott eseményen megjelent Engi Gábor tulajdonos, valamint Makra Orsolya ügyvezető a rendező cég képviseletében, illetve Gusztos Gábor a versenyeknek helyszínt adó szegedi sportközpontok nevében.

diadal_ssajttaj03_gs

Engi Gábor elmondta, a tavalyi torna legnagyobb sikerének azt tartja, hogy az egészséges életmód és a sport fontosságának szellemiségét több mint kétszáz diáknak adhatták át. Mint megfogalmazta, a legfontosabb lépcső az ehhez vezető úton az az összefogás volt, amelyet az egyes résztvevők, pedagógusok, diákok, szülők, támogatók és a média mutatott. Kifejtette, a mostani tanévben is hasonló céllal kezdtek hozzá a szervezéshez, amelyhez immáron többek között a Mogyi Kft. is csatlakozott mint főtámogató, illetve Bohács Zsolt országgyűlési képviselő, az Országgyűlés sportbizottságának elnöke közbenjárása révén az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkársága is támogatásáról biztosította a rendezőket.

diadal_ssajttaj02_gs

Gusztos Gábor kifejtette, örömükre szolgál, hogy segíthetik egy ilyen rendezvény lebonyolítását, hiszen egyrészt a gyermekek jelentik a város jövőjét, másrészt, ezzel összefüggésben, húsz éve nem zajlott már hasonló jellegű verseny Szegeden. Hozzátette, tavalyi tapasztalatai azt mutatták, sok diák nem is ismeri az összes helyi sportlétesítményt, a Diadal pedig kiváló alkalom arra, hogy ezt a hiányosságot pótolják.

diadal_ssajttaj04_gs

Makra Orsolya kitért rá, a lebonyolítás nem változott sokat, a legfontosabb újdonság, hogy ebben a tanévben már nem csak szegedi iskolák alkotják a 10 csapatos mezőnyt. A Szegedi Arany János Általános Iskola, a Szegedi Gregor József Általános Iskola, az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola, a Tarjánváros III. Sz. Általános Iskola, a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola, a szegedi Béke Utcai Általános Iskola, illetve a tápéi Bálint Sándor Általános Iskola mellett idén benevezte csapatát a Kisteleki Általános Iskola és az Algyői Általános Iskola is. Az együttesekben 4-8. osztályos tanulók szerepelhetnek, évfolyamonként 2-2 lány és fiú, továbbá két tanár is erősítheti az oktatási intézmények alakulatát. A feladatok között találhatóak előre kiadottak és meglepetésnek szántak is, labdajátékok és erőnléti számok egyaránt. Akárcsak 2012/2013-ban, ezúttal is egy vándorpajzs a végső győztes 365 napra szóló jutalma, illetve egy háromnapos balatoni kirándulás. A verseny öt fordulóból áll, amelynek állomásai a következőek:

2013. november 8. – Városi Sportcsarnok
2013. december 13. – Városi Műjégpálya
2014. február 21. – Napfényfürdő Aquapolis
2014. április – Maty-éri Olimpiai Központ
2014. május – Városi Sportcsarnok

A tornáról bővebb információk a diadalter.hu oldalon találhatók.

Előző sztori

Pálinkás József: a velünk élő tudományt ünnepeljük 2013-ban

Következő sztori

A SZEGEDma.hu cikke nyomán emléktábla kerülhet az egykori ÁVH-központra