Sport

Viadal a vándorpajzsért - általános iskolások versenyeztek + FOTÓK

Viadal a vándorpajzsért - általános iskolások versenyeztek + FOTÓK

2013. november 11., hétfő
Viadal a vándorpajzsért - általános iskolások versenyeztek + FOTÓK
s7

Tojásdobálás, labdapattogtatás, mogyorószállítás, és Stone koncert. A Diadal névre keresztelt, általános iskolásoknak szóló küzdelem első pénteki megmérettetésén tíz Csongrád megyei iskola szállt küzdelembe, hogy elnyerjék a legjobb csapatnak járó vándorpajzsot.

Immár másodszorra rendezték meg Szegeden a Diadal című ügyességi versenyt, melyet

Stone

, az X-faktor sztárja külön erre az alkalomra írt dalával nyitott meg.

Makra Orsolya

főszervező portálunknak elárulta, az első évadban még csak szegedi általános iskolás diákok jelentkeztek, de az idei tanévben megyeszerte elterjedt a Diadal híre, s első ízben kisteleki és algyői intézmények is csatlakoztak. "A városi sportcsarnokban ügyességi versenyeket tartottunk, ez volt a pontszerző verseny első fordulója. Labdavezetéses feladatok, illetve csapatkovácsoló feladatok voltak terítéken. A szabályok szerint a húsz fős, negyedik és nyolcadik osztályos tanulókból álló csapatokban ugyan annyi arányban vettek részt fiúk és lányok, és minden teamhez két felnőtt is csatlakozhatott. A szervezők ezzel azt szerették elérni, hogy ne csak az örökmozgó gyerekeket, hanem a szülőket, esetleg tanárokat, felkészítő tanárokat is mozgásra sarkallják a játékos feladatokon keresztül. Azonban a szurkolókat sem hagyták program nélkül, a pénteki fordulóban azzal járulhattak iskolájuk sikeréhez, ha minél többen jelentek meg a lelátón, s így minél több pontot zsebelhettek be a csapatnak. Ez alkalommal a tápéi versenyzők bizonyultak a legjobbnak, ők a Pick Szeged kézilabda csapat játékosai által dedikált mezzel térhettek haza. Makra Orsolya úgy fogalmazott, minden csapat száz százalékot nyújtott. Öt további helyszínen, vagyis a műjégpályán, a Napféynfürdő Aquapolisban, a Maty-éren, majd bezárólag ismét a sportcsarnokban folytatódik majd a megmérettetés decembertől egészen májusig. A Diadal viadal nem másért, mint a vándorpajzsért és egy három napos csoportkirándulásért folyik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.