Közélet

Veszélyes hulladékot szállító autó csúszott árokba Ruzsánál

Veszélyes hulladékot szállító autó csúszott árokba Ruzsánál

2013. november 17., vasárnap
Veszélyes hulladékot szállító autó csúszott árokba Ruzsánál

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységeit két közúti balesethez is riasztották szombaton.

Szombat hajnalban egy személygépkocsi ütközött Csongrádon, a Fő és a Vég utca kereszteződésében egy villanyoszlopnak. A személyi sérülés nélkül történt baleset műszaki mentése során 140 fogyasztónál történtek időszakos kimaradások az elektromos energia ellátásban. A csongrádi tűzoltó egység a járművet áramtalanította, és miután az áramszolgáltató is elvégezte a közvetlenül érintett hálózati rész áramtalanítását, roncsvágót alkalmazva szabadították ki a járművet, amelyet biztonságos távolságra vontattak helyszíntől. Az áramszolgáltató a megsérült villanyoszlopot eltávolította és annak cseréjét elvégezte. Ez idő alatt a környező 140 fogyasztónál rövidebb idejű áramkimaradásra került sor. A szolgáltató a javítás ideje alatt a hálózat visszakapcsolásáig aggregátorokkal biztosította az áramot a területen- tudtuk meg

Arany-Tóth Attila

szóvivőtől. Délután az 5431-es Ruzsai úton egy 7,5 tonnás autó veszélyes hulladékot szállított, amely árokba csúszott. A gépjármű a veszélyes áruk nemzetközi szállításáról szóló megállapodás (ADR) hatálya alá tartozott, ezért a balesetnél a katasztrófavédelmi mobil laborja helyszíni szemlét tartott. Két szabálytalanságot is föltártak, ezért közigazgatási hatósági eljárás indul – tudatta az alezredes. A baleset kapcsán Tátrai János közölte, a magyar teherautó eddig ismeretlen okból szombaton délután letért az útról, több fának is nekiütközött, majd megbillenve megállt, rakományának egy része pedig leesett a járműről. A főként használt autógumiból és kiselejtezett hűtőszekrényekből álló szállítmányt összeszedték, így környezeti kár nem keletkezett – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.