Közélet

Több megyében vizesek, nedvesek, néhol havasak az utak

Több megyében vizesek, nedvesek, néhol havasak az utak

2013. november 25., hétfő
Több megyében vizesek, nedvesek, néhol havasak az utak

Országszerte több megyében vizesek, nedvesek a fő- és mellékutak, Kaposvár környékén az alsóbbrendű utakon havas szakaszokra is számítani kell. Az autópályák jól járhatóak - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn kora este az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: Kaposvár, Pécs, Mohács, illetve Solt, Kiskőrös és Baja térségében havazik. Szállingózik a hó Somogy és Tolna megyében, valamint Kecskemét környékén, Hódmezővásárhelynél havas esőre kell számítani. Az Útinform szolgálatának este fél 6-os összesítése alapján Zala, Somogy, Veszprém, Tolna és Baranya, illetve Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében vizes, nedves a fő- és mellékutak burkolata. Kaposvár környékén az alsóbbrendű utakon havas szakaszokra is számítani kell. Az autópályák jól járhatóak, többnyire vizesek, nedvesek, néhol felszáradóban vannak. A látótávolság kielégítő, néhány helyen párás a levegő. Solt és Kiskőrös környezetében közepes (100-300 méter közötti) a belátható útszakasz. A Dunántúlon és az észak-keleti országrészben erős széllökések lassítják a haladást - írta a közút, hozzátéve: viharos erejű a szél Szombathely, Győr, Veszprém és Sárvár térségében. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 93 üzemmérnökségén az éjszakai órákban is kettes készültség lesz érvényben, szükség esetén bármikor bevethetőek lesznek a munkagépek és a szakemberek is - hangsúlyozták. A közútkezelő továbbra is fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Azt kéri, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról, elérhetőségeik megtalálhatók a www.utinform.hu oldalon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.