Labdarúgás: 4 meccsen 37 gól – kilábalt a hullámvölgyből a Volán

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hfc_tisza_volan03_gsHat nyert meccset követően hullámvölgybe került, majd onnan kilábalva valósággal szárnyal a Tisza Volán SC Szeged együttese, mely utóbbi négy találkozóján 37 gólt szerzett.

4-0, 10-0, 8-0, 15-0. Ilyen arányokban nyerte utóbbi négy bajnokiját sorrendben a Csanádpalota, a Kistelek, a Szentes, és legutóbb a Nagymágocs ellen a Tisza Volán SC Szeged csapata a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, miután hat győztes mérkőzést követően ikszelt az UTC-vel, majd kikapott a Hódmezővásárhelytől és a Mórahalomtól. “Biztos vagyok benne, hogy az elmúlt fordulókban nyújtott jó szereplésünk feltöltötte a fiúkat és kilábaltunk a korábbi hullámvölgyből, még akkor is ha nem feltétlenül élcsapatok ellen értük el ezeket a gólzáporos sikereket, jóllehet van ebben egy 4-0-s Csanádpalota elleni siker is” – emelte ki e diadalok elsődleges, morális hatását Tóth Ákos. A Volán vezetőedzője hozzátette, ezen ellenfelekkel a többi csapat is játszott már, ám nem igazán értek el ilyen eredményeket, talán csak az UTC Nagymágocs elleni 12-1-es győzelme hasonló vagy a HFC ugyancsak a mágocsiakkal szemben elért 6-0-s diadala. “Túlmisztifikálni természetesen nem kell ezt a szériát, nem is tesszük, ám nem is bagatellizáljuk el, hiszen ezt a menetelést két olyan vereség után kezdtük, amelyek mindegyikén rászolgáltunk volna a döntetlenre, még az adott ellenfél szerint is” – jegyezte meg Tóth Ákos.

Rendkívüli eredményes sorozatával a Tisza Volán jelzi: továbbra is igényt tart a bajnoki címre és ezért is küzd tovább. “Már szinte az összes csapattal megmérkőztünk, egyik sem jobb nálunk, s az is egyértelmű, hogy a tavalyi NB III-as csapatok s az NB II-ből igazoló UTC kiemelkedik e mezőnyből. Az őszi idény eddig már arra is választ adott, hogy a megyei élvonal és az NB III között lényeges a különbség, elég csak a tabellára tekinteni. Ez pedig a tavaszon tovább fog nőni” – értékelte az őszi szezont a szakember, aki biztos benne, hosszú távon a jelenleg megyei I. osztályú, a nemzeti harmadvonalból kiesett gárdák egyenként visszajutnak majd az NB III-ba és benn is maradnak, ha hasonló kerettel tudnak dolgozni a továbbiakban, s végül visszaáll a korábbi rend, több Csongrád megyei csapat is ott lesz a harmadosztályban.

tiszavolan-morahalom_mj-34

A Tisza Volán jelenleg 3. a tabellán 31 pontjával, ami megegyezik a 4. Mórahalom egységeivel, egy győzelemmel elmaradva az UTC-től, s kettővel a listavezető Vásárhelytől. Javukra szól azonban, hogy hozható meccseik vannak hátra, míg a közvetlen riválisoknak gyakorlatilag egymással kell megküzdeniük. “A Vásárhely és a Mórahalom elleni két vereségünk, valamint az UTC elleni döntetlen korántsem végzetes. Ha hozzuk az utolsó két meccsünket, akkor elmondhatjuk: 15 meccsből 12-szer nyertünk, egyszer döntetleneztünk – ez elég kell legyen. Persze az algyői kirándulás egyáltalán nem lesz sétagalopp szombaton, majd azzal az FK-val zárjuk az őszt, amelynek az eredményei igencsak tekintélyt parancsolóak idén” – zárta a beszélgetést Tóth Ákos.

Faragó Bence a góllövőlista élén

A példátlanul eredményes utolsó négy forduló extrém gólaránya – 37-0, ebből 15-0 egészen egyedülálló módon egyetlen meccsen, a Nagymágocs ellen – rányomja bélyegét a csapat statisztikájára is: 58 lőtt góllal a Felső Tisza parti egység messze a legeredményesebb a mezőnyben, 5 kapott gólja pedig a legkevesebb, igaz ebben osztoznia kell az egységnek a HFC-vel. Elkerülhetetlen, hogy ilyen rekordmennyiségű gólnál ne akadjon kiemelkedő teljesítmény: Faragó Bence az utóbbi három találkozón tízszer zörgette meg a hálót, csak a Nagymágocsnak öt alkalommal köszönt be. “Alapvetően sima meccs volt egy szimpatikus gárda ellen, akikkel sportszerű meccset vívtunk mondjuk a korábbi, szentesi derbihez képest. Bátran nevezhetjük örömfocinak az elmúlt három-négy mérkőzésünket” – közölte érdeklődésünkre a megyei élvonal gólvadászatában 16 találattal egyszeriben az élre ugró csatár.

hfc_tisza_volan55_gs

“Nem is ezekkel van a baj, igazából előtte szúrtuk el három meccsünket, ha azok megvannak, akkor most nem azon kellene gondolkodnunk, ki, mikor bukik, hanem hogy mennyivel vezetünk. Reálisan nézve az UTC elleni ki-ki meccs volt, a másik kettőt végigtámadtuk, mindkettőt nyernünk kellett volna, különösen a Mórahalom ellen, ahol az első félidő hajrájában több góllal kellett volna elhúznunk. Nem végzetesek azonban ezek a botlások, hiszen még csak a bajnokság feléhez közeledünk” – értékelte a csapat közelmúltbeli szereplését a labdarúgó.

A gólerős csatár szerint kizárt, hogy a jelenlegi listavezető képes lesz tartani a formáját, s zsinórban hozza egygólos győzelmekkel a meccseit. “Nem lehet egy egész bajnokság minden meccsét egy góllal megnyerni, előbb-utóbb botlani fog a Vásárhely is, ebben biztos vagyok, s ez így is törvényszerű” – vélekedik a gólérzékeny támadó, aki azonban szerényen áll sikeres teljesítményéhez. “Nem csak én rugdosom a gólokat szerencsére, a félszezonban többen – Beretka Péter, Kulacsik Tamás, Tóth Attila – ott lehetnek a góllövőlistán a csapattársaim közül 10 találat környékén” – jegyezte meg. S hogy folytatódik-e a volános gólparádé? “Nem lesz egyszerű meccsünk Algyőn. Leginkább a csanádpalotaihoz érzem hasonlónak, bár ott minden bejött, egyedül a pályával kellett megküzdenünk. Biztos vagyok benne, hogy az algyőiek ellen nehéz csatát kell megvívnunk” – vélekedett a szombati idegenbeli találkozóról Faragó Bence.

Előző sztori

Szegeden ünnepelték a Bolyai-ösztöndíjat + FOTÓK

Következő sztori

Márton-napi mulatság a Karolinában + FOTÓK