Karácsonyi készülődés és közös fenyőfadíszítés a belvárosban

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

November 29-én két helyszínen indul a Karácsonyi Ünnepi Hetek programsorozata, mely közel egy hónapon át várja a kilátogatókat.

A Széchenyi téri vásár egyik újdonsága a megújuló díszvilágítás, mely harmincezer energiatakarékos LED izzóval varázsol majd ünnepi hangulatot a térre – mondta Licsicsányi Ilona, a Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatója.

A Széchenyi tér Takaréktár u. felőli oldalán kerül felállításra egy gyönyörű, 10 méter magas fenyőfa, melynek karácsonyi díszbe öltöztetésére a szervezők versenyt hirdetnek a szegedi óvodások között. Az elkészült díszeket a Szegedi Városkép Kft. irodájában (Arany J. u. 17.) lehet leadni november 18. és december 10. között. A legügyesebbek ajándékot kapnak és részt vehetnek a fa feldíszítésében december 10-én 16 órakor.

Minden szombat délelőtt 10-12-ig és vasárnap 16-19 óráig meséléssel egybekötött, különleges kézműves foglalkozással várja az érdeklődőket a Betűmóka foglalkoztató. December 6-án 17 órakor pedig a Mikulás is kilátogat a Széchenyi térre.

Új helyszín idén a Dugonics tér, ahova a Dóm téri Advent költözik. Itt kerül felállításra az óriási adventi koszorú, melynek gyertyáit szegedi közéleti személyiségek és a különböző vallások képviselői gyújtják meg közösen.

Az első gyertyát Botka László, Szeged polgármestere és Kiss-Rigó László, Szeged-Csanádi megyéspüspök gyújtják meg, december elsején, 17 órakor.

Előző sztori

Kézilabda: tizedik győzelmére hajt az SZKKSE

Következő sztori

Czerván: cél a mezőgazdaság piaci pozícióinak fejlesztése + FOTÓK