Közélet

Július óta megduplázódott az otthon nyomtatott vonatjegyek aránya

Július óta megduplázódott az otthon nyomtatott vonatjegyek aránya

2013. november 6., szerda
Július óta megduplázódott az otthon nyomtatott vonatjegyek aránya

Mióta három százalékos kedvezményt vezetett be az otthon kinyomtatott és az elektronikusan bemutatott vonatjegyekre a MÁV, ezek aránya megduplázódott, ennek köszönhetően csökkent a pénztáraknál a sorban állás ideje - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a MÁV-Start Zrt. szerdán az MTI-vel.

Közleményük szerint míg július előtt 15-16 százalék volt, addig szeptember-októberre már 29-30 százalék lett azon jegyek aránya, amelyeket nem a jegykiadó automatáknál nyomtattak ki. Az intézkedés az internetes jegyértékesítési rendszer aktív felhasználóinak számát is bővítette: havonta 4 ezerrel többen vásároltak online az előző félév adataihoz képest. Felhívták a figyelmet arra, hogy ennek kedvező hatásaiból az internettel nem rendelkező utasok is részesülnek, hiszen csökken a sorban állás ideje a pénztáraknál. Emlékeztetnek: a tárca döntése alapján júliustól a vasúttársaság 3 százalékos kedvezményt ad minden olyan internetes vásárlónak, aki az otthoni nyomtatás vagy a digitális bemutatás lehetőségét választja. Az otthoni nyomtatással akár teljesárú, akár kedvezményes belföldi, egy útra szóló menetjegyeket, pót- és helyjegyeket, élőállat- és kerékpárjegyeket lehet megvásárolni. A menetjegyek QR-kódját pedig egyebek mellett az InterCity járatokon utazva lehet az arra alkalmas telefon vagy számítógép képernyőjén a jegyvizsgálóknak bemutatni. Az internetes jegyvásárlási lehetőséget 2008-as kezdete óta mintegy 2,3 milliószor vették igénybe az utazók. Az online rendszerben vásárlók már több mint 260 ezer esetben éltek az otthoni nyomtatás lehetőségével - tették hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.