//

Jogerősen felfüggesztett börtönre ítéltek egy albán embercsempészt Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogerősen másfél év, a végrehajtásában három évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Járásbíróság szerdán egy albán nemzetiségű férfit, aki két koszovói határsértőt szállított volna Röszkéről Franciaországba – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

Szanka Ferenc elmondta, a gyorsított eljárásban ítélkező bíróság embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, akit három évre kiutasított Magyarország területéről, valamint rendelkezett a vádlottnál talált 500 euró elkobzásáról is.

Az ítélet szerint a vádlott fejenként 2500 euró ellenében vállalta el, hogy Magyarországról Franciaországba továbbszállít két koszovói állampolgárságú illegális határátlépőt. A férfi Röszkén vette fel személygépkocsijával a határsértőket, akiket a zöldhatáron keresztül csempésztek be magyar területre. A vádlottat és utasait az M5-ös autópálya 153 kilométerénél tartoztatták föl a rendőrök.

Előző sztori

Kiállítás nyílik a Móra-múzeumban a titkosíró párbajhős Gárdonyiról

Következő sztori

Olimpiai bajnokok látogattak Ópusztaszerre + FOTÓK