Közélet

Győzött a józan ész a Petőfi kerékpárútján

Győzött a józan ész a Petőfi kerékpárútján

2013. november 8., péntek
Győzött a józan ész a Petőfi kerékpárútján
kerekpar01

Először táblával zárták le egy épülő szálloda miatt a kerékpárutat, majd kordonnal, végül a nyilvánosság ereje győzött: az úttestre került a bódé.

A SZEGEDma.hu

elsőként számolt be

a szegedi biciklisek egyik problémájáról, amit ők

blogjukon tettek közzé

. A Petőfi Sándor sugárúti kerékpárutat egy uniós pénzből épülő szálloda miatt zárták le egy szakaszon, de „elfelejtettek” a járműveknek terelőutat biztosítani. Akkor

Dovalovszki András

kerékpáros aktivista azt nyilatkozta portálunknak, hogy az ésszerű megoldás az lenne, ha az úttesten szüntetnének meg 2-3 parkolót, és oda tennék a konténert. Nos, miután a szegedi média foglalkozni kezdett az üggyel, a kivitelező még radikálisabb megoldást választott. Nemcsak a kerékpárút vége táblával szüntette meg a biciklis forgalmat, hanem rácsos kordonnal. Végül néhány nap leforgása alatt győzött a józan ész, s ahogy képünkön is látható a konténer az úttestre került. Üdítő, hogy azért van építő ereje is a nyilvánosságnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.