Egyetem

Fiatal határon túli magyar oktatók kapnak támogatást

Fiatal határon túli magyar oktatók kapnak támogatást

2013. november 15., péntek
Fiatal határon túli magyar oktatók kapnak támogatást

Fiatal határon túli magyar oktatókat támogat összesen 40 millió forinttal az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet. A pályázatra december 9-ig lehet jelentkezni.

A kormany.hu oldalon megjelent felhívás szerint a fiatal határon túli magyar oktatói ösztöndíjra a 2013/2014-es tanévben a szülőföldi felsőoktatási intézmények valamelyikében oktatói tevékenységet folytató román, szerb, szlovák vagy ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségűek jelentkezhetnek. Azok az oktatók jelentkezhetnek, akik az idén július 31-ig a 36. életévüket még nem töltötték be, míg ukrán állampolgárság esetén ez a korhatár a 40. életév. A kérelem beadásának további feltétele, hogy az, hogy a pályázó főállású oktatóként (munkaviszonyban vagy megbízási szerződéssel) dolgozzon és órarend szerinti oktatói tevékenységet folytasson magyar nyelven is, és/vagy órarenden kívüli rendszeres oktatói tevékenységet végezzen magyarul olyan képzésben, ahol a tanévben órarend szerint nincs magyar nyelvű oktatás. A pályázaton történő részvételnek nem akadálya a magyar állampolgárság (azaz a kettős állampolgárság) megléte, vagy az arra irányuló kérelem benyújtása - írták. A pályázaton legfeljebb 80-an kaphatnak támogatást. Az ösztöndíj a tanév 10 hónapjára szól, havi összege személyenként 50 ezer forint, így a tanév egészére félmillió forint. A pályázatokról az értékelő bizottság javaslata alapján Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár dönt december 31-ig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.