Közélet

Erődemonstrációt ígér a szegedi Jobbik, ha nem rendezik a bérlakások ügyét

Erődemonstrációt ígér a szegedi Jobbik, ha nem rendezik a bérlakások ügyét

2013. november 7., csütörtök
Erődemonstrációt ígér a szegedi Jobbik, ha nem rendezik a bérlakások ügyét
DSCF5701

Ha a jövő pénteki közgyűlés nem fogadja el a Jobbik szociális bérlakásokra vonatkozó rendelettervezetét, a párt utcai demonstrációkkal és erősebb fellépéssel szerezne érvényt akaratának. A Londoni körúton lévő szociális lakások udvarán több lakó panaszkodott az élhetetlen körülmények miatt.

A Londoni körút 1. szám alatti szociális bérlakások udvarán tartotta sajtótájékoztatóját a Jobbik szegedi szervezete csütörtök délután. Az épületben már több lakó is panasszal fordult a párthoz amiatt, hogy a lakásban 4-5 család életmódja élhetetlenné teszi az épületet. A szegedi Jobbik a

korábban is ismertetett

lakásrendelet módosítását szorgalmazza ismét. "A jövő pénteki közgyűlésre a szociális bérlakásokra vonatkozó rendelettervezetünket szeretnénk beadni annak érdekében, hogy a társasházakban megfigyelhető, tarthatatlan helyzet végre nyugvópontra jusson" - mondta

Tóth Péter

. A párt szegedi és megyei elnöke szerint sokszor olyan emberek jutnak bárlakáshoz, akik rendszeresen a társadalom ellen vétkeznek: felülvizsgáltatnák a bérleti jogokat a problémás helyeken, a büntetett előéletűektől pedig megvonnák a szociális lakásokat. "Egy ultimátumot kell adnunk a közgyűlésnek, az önkormányzatnak és az IKV-nak: ha nem oldódik meg ez a helyzet jövő hét pénteken, a Jobbik visszatér az utcai politizáláshoz, erődemonstrációval szerez érvényt követeléseinek" - emelte ki Tóth Péter. Sok esetben ide-oda helyezik ezeket a problémás lakókat, akik rövid idő alatt lelakják az ingatlant, majd továbbállnak onnan, ezzel a környék ingatlanárait is leverik - magyarázta a pártelnök.

DSCF5704

A Londoni körúton lévő ingatlanban körülbelül 15 cigány család él, közülük négy-öttel van problémájuk az itt lakóknak. Többen az udvarra jöttek panaszkodni, így a sajtótájékoztató gyorsan lakossági fórummá változott: mint mondták, a gyerekek éjszakánként állandóan hangoskodnak, csörömpölnek, a lakók az ablakból az utcára dobálják a szemetet. Ha rájuk szólnak megfenyegetik őket, félelemben élnek miattuk.

Szöginé Biacsi Zsuzsannához

két éve törtek be, akkor a lakásban lévő összes pénzét, hatvanezer forintot loptak el tőle. A nyugdíjas szerint az ajtaját máskor is próbálták felfeszíteni, előfordult, hogy akkor is, amikor otthon tartózkodott - ilyenkor vizet forral, azzal öntené le azt, aki megpróbál betörni hozzájuk.

Müller Béláné

a lányát félti, aki férjével költözött a Londoni körúton lévő ingatlanba: állítása szerint az üvöltözések és egyéb atrocitások szinte mindennaposak, az is előfordult, hogy ürülékkel kenték be az ellenük kiálló lakók ajtaját. A sajtó képviselői a helyszínen a rendőrségtől kértek tájékoztatást, akik úgy nyilatkoztak: kilenc esetben riasztották őket ehhez a címhez idén, ebből nyolc hajléktalanok, egy pedig csendháborítás miatt. "A kriminálstatisztikában csak azok az esetek rögzülnek, melyről írásos jegyzőkönyv készül, sok ilyen bejelentésnek nem marad nyoma, ez állandó vita a Jobbik és a rendőrség között. Az itt lakók biztonságérzete ráadásul semmilyen módon nincs jegyzőkönyvezve" - mondta Tóth Péter. Szavait az összegyűltek is megerősítették, volt, akinek a kerékpárját lopták el a közelmúltban, rongálást is rendszeresen jelentettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.