Közélet

Czerván: cél a mezőgazdaság piaci pozícióinak fejlesztése + FOTÓK

Czerván: cél a mezőgazdaság piaci pozícióinak fejlesztése + FOTÓK

2013. november 15., péntek
Czerván: cél a mezőgazdaság piaci pozícióinak fejlesztése + FOTÓK
czervan_szentes_001_fmk

Helyi gazdákkal egyeztetett Czerván György államtitkár Kisteleken és Balástyán, ahol a A Magyar Zöldség-Gyümölcs Ágazati Stratégiát is ismertette.

Egy zöldség- és egy virágkertészetben tett látogatást

Czerván György

, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára.

A promenad.hu arról számolt be

, hogy Kisteleken a Kurucsai és Tsa. Kft.-nél, míg Balástyán a Gombos Virágkertészetben folyó munkát és termékeket tekintette meg Farkas Sándor fideszes országgyűlési képviselővel. Az államtitkár egyeztetett a gazdákkal is, hiszen a kormány célja, hogy figyelembe vegyék azoknak a véleményét és észrevételeit, akiket érintenek a tervezett fejlesztési programok. Elhangzott, a következő 2014-20-as uniós pályázati ciklusban jelentős források érkeznek hazánkba, amelynek 60%-a a gazdaság motorját pörgeti majd. Ezért szükséges, hogy a programok kidolgozásakor a kormányzat tudjon róla, kinek mire van a leginkább szüksége. „Jó esély van arra, hogy tovább tudjuk növelni a termelési potenciánkat és ezzel egy időben a foglalkoztatást is” – nyilatkozta a promenad.hu-nak az államtitkár hozzátéve, mivel a finanszírozás terén jelentkeztek problémák, kidolgoztak egy forgóeszköz hitelkonstrukciót, a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramját. Czerván megjegyezte, a cél az ágazat piaci pozícióinak további fejlesztése, a jövőben a kormány az öntözést, a kertészeti ágazatot, valamint az állattenyésztést szeretné kiemelten támogatni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.