/

Gyulai kolbász, szikvíz és Puskás: bővült a hungarikumok lajstroma

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20131128_hungarikumok_bizottsaga_sajtotajekoztato_001Öt új taggal bővült a hungarikumok sora, illetve szintén öt új elem került a Magyar Értéktárba. Minderről Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter számolt be csütörtök délután az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban tartott sajtótájékoztatón.

Mint a miniszter elmondta, a Hungarikumok Bizottságának döntése értelmében hungarikummá lépett elő Puskás Ferenc egykori válogatott labdarúgó életműve, Kassai Lajos lovas-íjász módszere, a gyulai kolbász, a szikvíz és a magyar operett. A Magyar Értéktárba került Mathiász János szőlőnemesítő életműve, a Hercz és a Pick szalámi, a Zsolnay porcelán és kerámia, valamint a badacsonyi kéknyelű őshonos magyar szőlőfajta.

Fazekas Sándor a gyulai kolbásszal kapcsolatban újságírói kérdésre elmondta: „Ha valami hungarikummá lesz, az egy megerősítés arra vonatkozóan, hogy a magyarság csúcsteljesítményei között tartják számon. Mindenképpen növeli egy termék esetében az ismertséget és elismertséget. Tény, hogy a Gyulai Húskombinát nehéz időszakon megy keresztül, de bízom benne, hogy ez a minősítés segíti abban, hogy megnyissa piaci pozícióit.”

Default thumbnail
Előző sztori

Hende: a Magyar Honvédségben nem számít, ki honnan jött

Következő sztori

Befejeződött a makói szennyvíztisztító-telep bővítése

Legutóbbi hasonló cikkek