Közélet

Gyulai kolbász, szikvíz és Puskás: bővült a hungarikumok lajstroma

Gyulai kolbász, szikvíz és Puskás: bővült a hungarikumok lajstroma

2013. november 28., csütörtök
Gyulai kolbász, szikvíz és Puskás: bővült a hungarikumok lajstroma
SZS20131128_hungarikumok_bizottsaga_sajtotajekoztato_001

Öt új taggal bővült a hungarikumok sora, illetve szintén öt új elem került a Magyar Értéktárba. Minderről Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter számolt be csütörtök délután az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban tartott sajtótájékoztatón.

Mint a miniszter elmondta, a Hungarikumok Bizottságának döntése értelmében hungarikummá lépett elő

Puskás Ferenc

egykori válogatott labdarúgó életműve,

Kassai Lajos

lovas-íjász módszere, a gyulai kolbász, a szikvíz és a magyar operett. A Magyar Értéktárba került

Mathiász János

szőlőnemesítő életműve, a Hercz és a Pick szalámi, a Zsolnay porcelán és kerámia, valamint a badacsonyi kéknyelű őshonos magyar szőlőfajta.

Fazekas Sándor

a gyulai kolbásszal kapcsolatban újságírói kérdésre elmondta: „Ha valami hungarikummá lesz, az egy megerősítés arra vonatkozóan, hogy a magyarság csúcsteljesítményei között tartják számon. Mindenképpen növeli egy termék esetében az ismertséget és elismertséget. Tény, hogy a Gyulai Húskombinát nehéz időszakon megy keresztül, de bízom benne, hogy ez a minősítés segíti abban, hogy megnyissa piaci pozícióit.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.