Sport

Vízilabda: fölényes szegedi siker, fájó vásárhelyi vereség az OB I/B-ben

Vízilabda: fölényes szegedi siker, fájó vásárhelyi vereség az OB I/B-ben

2013. október 21., hétfő
Vízilabda: fölényes szegedi siker, fájó vásárhelyi vereség az OB I/B-ben

A vízilabda OB I/B-s bajnokság ötödik fordulójában már az első félidei remek teljesítménnyel eldöntötte a találkozó sorsát a Szegedi Vízipóló suli, míg a vásárhelyieknek a negyedik negyedbeli gyengélkedés vereséget eredményezett.

Bár az ellenfél Békés megyéből érkezett Vásárhelyre, de a Csabai Csirkefogók csapatában

Kádár József

edző mellett nyolc játékos -

Ormai, Rácz N. Tonnes, Manic, Kádár J., Szabó Z., Cseh

és

Dombovári

- is szentesi kötődésű, így akár Szentesi VK II-nek is nevezhették volna a vendégeket. A találkozó előtt is a hazaiak álltak jobban a tabellán, tehát a HVSC tűnt a mérkőzés esélyesének. Ennek megfelelően is kezdtek a hazaiak, de a folytatásban nem sikerült komolyabb előnyre szert tenniük. Szünet után egy gólokban gazdag negyedet láthattak a nézők, előbb a vendégek húztak el két góllal, de innen fordítva egy gólos vásárhelyi előnnyel kezdődhetett a záró játékrész. Többen arra számítottak, hogy az utolsó negyedre elfáradnak a csabaiak, ehelyett azonban a vásárhelyiek váltak rendkívül tanácstalanná, így a vendégek megszerezték első győzelmüket az idényben. Szegeden nem volt ok az izgalomra, hiszen a hazaiak már az első negyedben jelentős előnyhöz jutottak a cívis városiak ellen, amely a második negyed végére már hét gólra nőtt. Szünet után már minden hazai pólós játéklehetőséget kapott és egyetlen kivétellel gólt is szerzett, így az SZVPS fölényes győzelemmel zárta a fordulót és megőrizte veretlenségét. A mérkőzés érdekessége, hogy a húsz hazai gól ellenére a találkozó legeredményesebb játékosa a 6 gólos debreceni, Soltész Alpár volt, de ahogy mondják, egy fecske...

Férfi vízilabda OB I/B "B" csoport, 5. forduló:

Szegedi Vízipóló suli - Debreceni Civis PVSE 20-9 (5-1, 6-3, 5-2, 4-3)

Szegedi Sportuszoda. Vezette: Horváth Cs., Mucskai P.

SZVPS:

Balogh Á. - Éles V. 3, Lehmann 4, Varga P. 4, Major L., Németh Z. 1, Szabó I. Z. 1.

Csere:

Papp V. (kapus), Zsigri B. 1, Rákos M. 1, Godó N. 2, Török K. 1, Török A. 1, Makra Zs. 1.

Edző:

Éles Vilmos.

Gólok emberelőnyből:

3/5, ill. 3/10.

Gólok büntetőből:

1/1, ill. 0.

Az eredmény alakulása:

6. perc: 4-0, 12. perc: 8-1, 14. perc: 10-4, 21. perc: 14-4, 24. perc: 15-6, 32. perc: 18-9.

Hódmezővásárhelyi VSC - Csabai Csirkefogók VK 8-10 (2-1, 1-2, 4-3, 1-4)

Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső uszoda. Vezette: Juhász G., Jancsecz Gy.

HVSC:

Balog Z. - Varga M. 2, Kristó G. 2, Hajdú J. 3, Csuka F. 1, Fodor Á., Barna T.

Csere:

Kapu T., Szabó J., Orosz R., Kristó V., Vígh Cs., Pölös G.

Edző:

Bertók Gyula.

Gólok emberelőnyből:

4/11, ill. 3/11.

Gólok büntetőből:

1/1, ill. 1/2.

Kipontozódott:

Szabó J. (HVSC)

Az eredmény alakulása:

5. perc: 2-0, 11. perc: 3-1, 13. perc: 3-3, 18. perc: 3-5, 23. perc: 7-5, 26. perc: 7-7, 30. perc: 8-9. Bertók Gyula:

"Az egész heti felkészülés során és közvetlenül a mérkőzés előtt is felhívtam a fiúk figyelmét arra, hogy ez a mérkőzés nagyon fontos számunkra, hiszen a csabaiak hozzánk hasonló játékerőt képviselnek. Sajnos ezúttal gratulálnom kell a vendégeknek, akik a mérkőzés hajráját mind fejben, mind taktikailag jobban bírták, míg mi a végére elveszítettük az önuralmunkat, mert azokat az utasításokat, amelyeket az utolsó negyed előtt adtam, a játékosaim nem minden esetben tartották be és ez döntőnek bizonyult. Külön felhívtam a figyelmet a zónavédekezés elleni játékra, de ezt nem sikerült megvalósítani, így 8-9 méterről egy olyan rutinos kapusnak, amilyen Ormai Zoltán, nem nagyon lehet gólt lőni. Azt gondolom, hogy itt dőlt el a mérkőzés és nagyon sajnálom, hogy vereséget szenvedtünk, nincs más hátra, tanulnunk kell az elkövetett hibáinkból. Nagyszerű csapat alakul itt Vásárhelyen, hiszen több játékossal sikerült erősödnünk, így jelenleg már a mezőny legtöbb csapata ellen győzelmi esélyekkel tudunk vízbe szállni és ezért dolgozunk a folytatásban is."

Az 5. forduló további eredményei:

Újpest VUSE - Neptun VSC 19-8, Szolnoki VK - Debreceni EAC 14-10, a Kanizsa VSE - Bánki VSE találkozó elmaradt.

A bajnokság állása:

1. Újpest VUSE 12 pont/4 mérkőzés 2. Neptun VSE 10/5 3. Kanizsa VSE 9/4 4. Szegedi VPS 7/3 5. Hódmezővásárhelyi VSC 6/4 6. Szolnoki VK 6/4 7. Debreceni Civis PVSE 3/5 8. Csabai Csirkefogók VK 3/5 9. Debreceni EAC 0/4 10. Bánki VSE 0/0.

A 6. forduló párosítása:

Szegedi Vízipóló suli - Újpest VUSE (október 26 szombat 10.30 Szegedi Sportuszoda), Neptun VSC - Hódmezővásárhelyi VSC (október 26 szombat 18.00 Budapest, Hajós Alfréd Uszoda), Csabai Csirkefogók VK - Szolnoki VK, Debreceni EAC - Kanizsa VSE, Debreceni Civis PVSE - Bánki VSE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.