Túró Rudit osztottak a nyeregben ülőknek Szegeden + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bringas_reggeli14_gsReggelivel kedveskedtek a bicikliseknek csütörtök 7-8 óra között a Dóm téren, a Somogyi könyvtár előtt a Magyar Kerékpárosklub tagjai.

A „Bringázz a munkába!” (Bam!) kampány keretében péksüteménnyel, üdítővel, Túró Rudival és gyümölccsel ajándékozták meg csütörtök reggel a kerékpárosokat a biciklis aktivisták mintegy megjutalmazva a kerekeseket, hogy a közlekedésnek ezt a legésszerűbb, leghatékonyabb és leginkább környezetbarátabb fajtáját választották a munkába járásra. Városunkban egyébként a pályázattól függetlenül már négy éve hagyomány a reggeli osztás a kerekes szervezet helyi képviselőinek körében. Minden évben így hívják fel a figyelmet a bringázás előnyeit. „Csak a nagy mínuszokban, -10 fok Celsius környékén rakom le a bicajt és én esőben sem tekerek, tudom, hogy vannak speciális cangás esőkabátok, de kicsit bizalmatlan vagyok hatékonyságát illetően, megázni meg nagyon nem szeretek. Azt egész családom teker, két fiam már gimnazista, ők is bicikliznek a suliba” – mondta el portálunknak Solti Ferenc, aki Alsóvároson egy kertészetben dolgozik.

A kerékpárosklub közlemény szerint a szeptember 23-án indult őszi forduló első hetében már több, mint 5000-en regisztráltak a bringazzamunkaba.hu oldalon, ahova folyamatosan feltölthetik a drótszamarak nyergében megtett távot. Az eddig regisztráltak már túl is vannak az első 264.540 kilométeren.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Csütörtökre az egész országra figyelmeztetést adtak ki a talaj menti fagy miatt

Következő sztori

Festőművészetről, népzenéről, száguldó villamosról, díszpolgárságról

Legutóbbi hasonló cikkek