Közélet

Túró Rudit osztottak a nyeregben ülőknek Szegeden + FOTÓK

Túró Rudit osztottak a nyeregben ülőknek Szegeden + FOTÓK

2013. október 3., csütörtök
Túró Rudit osztottak a nyeregben ülőknek Szegeden + FOTÓK
bringas_reggeli14_gs

Reggelivel kedveskedtek a bicikliseknek csütörtök 7-8 óra között a Dóm téren, a Somogyi könyvtár előtt a Magyar Kerékpárosklub tagjai.

A „Bringázz a munkába!” (Bam!) kampány keretében péksüteménnyel, üdítővel, Túró Rudival és gyümölccsel ajándékozták meg csütörtök reggel a kerékpárosokat a biciklis aktivisták mintegy megjutalmazva a kerekeseket, hogy a közlekedésnek ezt a legésszerűbb, leghatékonyabb és leginkább környezetbarátabb fajtáját választották a munkába járásra. Városunkban egyébként a pályázattól függetlenül már négy éve hagyomány a reggeli osztás a kerekes szervezet helyi képviselőinek körében. Minden évben így hívják fel a figyelmet a bringázás előnyeit. „Csak a nagy mínuszokban, -10 fok Celsius környékén rakom le a bicajt és én esőben sem tekerek, tudom, hogy vannak speciális cangás esőkabátok, de kicsit bizalmatlan vagyok hatékonyságát illetően, megázni meg nagyon nem szeretek. Azt egész családom teker, két fiam már gimnazista, ők is bicikliznek a suliba” – mondta el portálunknak

Solti Ferenc

, aki Alsóvároson egy kertészetben dolgozik. A kerékpárosklub közlemény szerint a szeptember 23-án indult őszi forduló első hetében már több, mint 5000-en regisztráltak a

bringazzamunkaba.hu

oldalon, ahova folyamatosan feltölthetik a drótszamarak nyergében megtett távot. Az eddig regisztráltak már túl is vannak az első 264.540 kilométeren.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.