Tökös hétvége a füvészkertben

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

halloweenA hatalmas méretű Halloween-töktől a karcsú lopótökön át az apró dísztökig. Mindent a zöldségekről a szegedi füvészkert Tök jó családi napján.

Megéri tökösnek lenni a szegedi botanikus kert Tök jó családi napján. Igaz ez alkalommal kevésbé a kurázsit, mint inkább a hátsó kertek óriási és díszes lakóit helyezik fókuszpontba október 26-án. A szombati programok már délelőtt 10 órakor elkezdődnek, s egészen 19 óráig tartanak. “Azt szeretnénk, hogy a látogatóink sötétedés után is a füvészkertben maradnának a kifaragott tökökkel, hogy igazi Halloween-hangulatot teremthessünk a világító mécsesekkel” – fejtette ki portálunknak Németh Anikó , az SZTE Füvészkert igazgatója az estébe nyúló események jelentőségét. Míg napközben a gyerekek és a felnőttek olyan szórakoztató rendezvényeken vehetnek részt, mint a tökből készült ételek kóstolása vagy a félelmetes Halloween-töklámpás és egyéb díszek faragása.

Az igazgatónő elárulta, annak sem kell otthon maradnia, akinek csak a kaspóban lenne lehetősége zöldséget termesztenie, ugyanis a kertben beszerezhető lesz az összes kellék. Sőt, a kézművestárgyak kivitelezéséhez a kertben előre begyűjtött terméseket és leveleket is fel lehet használni. A tökudvarban, vagyis a Szeged környéki tanyák növényvilágát bemutató területen nemcsak a klasszikus hazai, hanem a távoli tájak tápláléknövényeit, valamint rostnövényeit ismertetik a látogatók előtt. “Itt már csak a termések láthatók, mert a fagyok ilyenkorra már megcsipkedik a növényeket. Viszont a dísztökök, lopótok, sonkatök, sütni való tökök és a Halloween-tökök jópofa szekérre kerültek” – ismertette Németh Anikó, majd úgy folytatta, a füvészkert büszkeségeiből készült kiállítással már a bejáratnál találkozhatnak az érdeklődők.

“A látogatókat legfőképp arra buzdítjuk, hogy hozzák el otthonról azokat a dísztököket, amelyekre büszkék, hogy szépségversenyt szervezzünk nekik. Az idelátogatóknak egymás közötti tökmagcsereprogrammal is várjuk” – vázolta fel.

Előző sztori

SZerinTEd? – Horváth Csillag válaszol

Következő sztori

Milliós Mercedes-kedvezményekkel vár a szegedi Pappas Auto