Sport

Sportkóstoló rendezvénysorozat a mozgáskorlátozott embereknek

Sportkóstoló rendezvénysorozat a mozgáskorlátozott embereknek

2013. október 17., csütörtök
Sportkóstoló rendezvénysorozat a mozgáskorlátozott embereknek

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) a nagy sikerű MERI sportnapok mintájára az idén ősszel hat nagyvárosban is „sportkóstolgatót” szervez a mozgáskorlátozott embereknek, hogy megismerhessék a régiójukban elérhető sportolási lehetőségeket és kedvet kapjanak a mozgáshoz, a rendszeres sportoláshoz. A programsorozatot az Emberi Erőforrás Minisztérium támogatja.

A rendezvényeken – a MERI napokhoz hasonlóan - több sportágat paralimpikonjaink, világ- és Európa bajnok parasportolóink mutatnak be. A MEOSZ fontosnak tartja a közös mozgás, a sportolás ösztönzését, mert a testre és lélekre gyakorolt pozitív hatásai mellett közösségteremtő és összetartó ereje van. A Szövetség örülne, ha a sport révén minél több mozgáskorlátozott fiatal találna az egyesületekben olyan közösségre, amelyben jól érzi magát és amelynek aktív tagja szeretne lenni. A szervezők bíznak abban, hogy a regionális sportnapokra olyanok is eljönnek, akik kedvet kapnak a versenyszerű sportoláshoz és később a magyar paralimpiai csapat utánpótlását is erősíthetik. Szeptember 7-én Veszprémben, 21-én Győrben, 28-án Miskolcon, október 5-én Kaposváron, 12-én Nyíregyházán, 19-én pedig Szegeden várják az érdeklődőket. A program koordinátora Dani Gyöngyi többszörös ezüstérmes paralimpikon vívó, a MEOSZ munkatársa. A MERI sportnapot 2008 óta rendezi meg minden tavasszal a MEOSZ, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) és az MPB. A rendezvényre több százan látogatnak el, rendkívül népszerű a lövészet, a lovaglás, a vívás, az asztalitenisz, az erőemelés, a különböző kutyás sportok és a boccia. A sportnapnak köszönheti megalakulását a kerekesszékes-rögbi csapat és a női ülőröplada csapat is. Hazánkban közel 250 ezer mozgáskorlátozott ember él.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.