Közélet

Póráz nélkül is jól viselkedik az ökokutya + FOTÓK

Póráz nélkül is jól viselkedik az ökokutya + FOTÓK

2013. október 17., csütörtök
Póráz nélkül is jól viselkedik az ökokutya + FOTÓK
okomancs08_gs

Még az eb is szelektíven gyűjti a hulladékot a Ökomancs klubjában - ezt a Kárász utcában tartott bemutatójukkal igazolta a kutyás csoport. Az állatok világnapja alkalmából játékos ügyességi feladatokkal mutatkoztak be a nagyközönség előtt.

A természetvédelem és a helyes állattartás népszerűsítését is zászlajára tűzte az Ökomancs. A nemrég alakult kutyás közösség az állatok világnapja alkalmából játékos ügyességi feladatokkal és bemutatókkal szórakoztatta a Kárász utcán sétálókat. Ugrálóköteleztek, karikán ugráltak át, sőt még az összekevert hulladékot is szelektív módon szétválogatták az ebek. "Egyfajta szemléletfejlesztő célt tűzött ki a klub, melynek célja, hogy bemutassuk: egy jól nevelt kutyával semmi gond nincs közterületen. Az eb szívesen kivenné a részét mindennapi életünkből, nem csupán egy kertben tartott berendezési tárgy, hanem aktív társunk lehet" - mondta

Szinger Zsolt

, az Ökomancs egyik edzője. A kutyusok póráz nélkül sem mozdultak a gazdi mellől, a klub nézete szerint meg kell adni az ebnek a szabadságot, hiszen helyes neveléssel semmi gondot nem okozhatnak. "Nem a hagyományos fegyelmezési feladatokat tanítjuk a hozzánk fordulóknak, inkább játékos módon, szórakozás közben, szinte észrevétlenül neveljük. A hagyományos kutyaiskolák megtanítanak, hogy vezesd a lábad mellett a kutyádat - mi nem katonákat képezünk, hanem vidám, de szófogadó négylábúakat" - emelte ki. Újszegeden, a Szövetség utcában heti négy alkalommal várja az érdeklődőket a kutyás közösség. Itt a tanítás mellett az érdeklődők elsajátíthatják a műnyúl-vadászat fortélyait egy kis Coursinggel, de kutyafitnesz és Flyball- edzésekkel is lefáraszthatjuk kutyánkat. Az oktatás mellett célul tűzték ki a szervezők a környezetvédelem hangsúlyozását is, programjukkal bebizonyították: náluk nem csak a gazdi, de a kutya is szelektíven gyűjti a hulladékot!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.