Sport

Női labdarúgás: ötödikben előzte a Mórahalmot a SZVSE + FOTÓK

Női labdarúgás: ötödikben előzte a Mórahalmot a SZVSE + FOTÓK

2013. október 27., vasárnap
Női labdarúgás: ötödikben előzte a Mórahalmot a SZVSE + FOTÓK
szvse_morahalom_noi_mj020

Galicz Andrea mesterhármasa repítette győzelemre a vasutasokat a női keresztpályás bajnokság rangadóján, így ők jöttek fel a listavezető SZAK mögé.

Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző
2013. 10. 27., 10.00
Szegedi VSE
Mórahalom TSE
A meccs véget ért.
játékvezető: Somodi Gábor
5
-
0

Megyei női keresztpályás bajnokság A csoport 5. forduló:

Szegedi VSE - Mórahalom TSE 5-0 (2-0).

Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző, vezette: Somodi Gábor.

SZVSE:

Csányi - Szűcs, Rohonka, Szunyog, Smaniotta, Tóth, Lévai, Juhász, Molnár, Hachbold, Nagy P., Galicz, Matus. Vezetőedző: Molnár Zoltán.

Mórahalom:

Varga - Nagy An., Farkas, Sáfár, Sashalmi, Zsiga, Martyin, Sebestyén, Nagy V., Nagy Al. Vezetőedző: Lapu Zsolt.

Gólszerző:

Galicz A. (3 - 26', 49', 53'), Szunyog Zs. (16'), Szűcs E. (59') Molnár Zoltán:

"Nagyszerű mérkőzést játszottunk, igazi rangadó volt ez, melyből mi jöttünk ki jobban. Ennek ellenére nemcsak saját csapatomat dicsérem, hanem a sportszerű vendégeket is."

Lapu Zsolt:

"Gratulálok az ellenfelünknek, megérdemelten nyert! Ennek első számú oka, hogy nem tudtuk leütközni a két remek formában játszó, előretolt csatárt, Galicz Andreát és Szűcs Enikőt."

Online közvetítésünk:

VÉGE!
70'
Az igen aktív Szűcs Enikő próbálkozása vágódott szögletre a mórahalmi védőkről. A szöglet után óriási kavarodás, majd Nagy Vivien felszedte a lasztit, s harsant a sípszó: vége a derbinek! A mérkőzés fordulópontjaiból jobban jöttek ki a vasutasok, akik megérdemelten nyerték meg a találkozót.
67'
Nem adják fel a látogatók! Nagy Anita - akinek szerencsére nem volt komoly a sérülése - vállalkozott ezúttal, labdája kevéssel kerülte el a jobb alsót.
66'
Mórahalmi támadást Sashalmi Erika fejezett be lökettel, Csányi kapus védeni tudott. A fáradtság egyébként látszik már a lányokon, nem akkora már az iram, mint korábban, de a szívük még viszi őket előre.
64'
Ismét Szűcs Enikő veszélyeztetett, lövését Nagy Vivien, a mórahalmiak cserekapusa szépen hatástalanította.
61'
Nincs vége a mórahalmi pechsorozatnak: Nagy Anitát rosszul találta el egy labda, az arcát, az orrát fájlalja. Csak remélni tudjuk, nincs komolyabb baja.
59'
GÓÓÓL 5-0! Szűcs Enikő is betalált, ez az ötödik! Nagyszerűen tűzte rá, egy védőn is megpattant, becsapva a jól vetődő kapust. Joggal jegyezték meg a mórahalmiak, nincs ma szerencséjük.
57'
Sashalmi Erika kiváló lövését védte a szegediek kapusa, Csányi Bettina. A mórahalmiak dicséretére váljék, becsülettel küzdenek a szépítő találatért.
53'
GÓÓÓL 4-0! Újabb nagyszerű hazai akciót láthattunk, két szegedi ugrott ki remek ütemben, Molnár Brigitta és Galicz Andrea, utóbbi nem variált, hanem egyedül be is fejezte, elfektette a portást, majd az ellenkező sarokba gurított. Ezzel saját maga harmadik, csapata negyedik gólját érte el.
52'
Sebestyén Bernadett sérült meg, ami jelentősen csökkenti a mórahalmi esélyeket, agilis, veszélyes támadót veszítettek el a vendégek. Egy összerúgás után bokáját, sípcsontját fájlalja.
49'
GÓÓÓL 3-0! Eldőlni látszik a rangadó. Nem tudott szépíteni a mórahalmi csapat, majd megkapta a harmadikat. Szűcs Enikő révén gyors támadást vezettek a szegediek, miközben a vendégek azt vitatták, hogy kint volt a labda, bedobásnak kellene következnie. A hazaiak nem álltak le, érkezett a beadás, Galicz Andrea is középen, s két lépésről emelt a léc alá.
45'
Jelentős birkózást figyelhettünk Sebestyén Bernadett és négy vasutas játékos között, a túlerő végül győzedelmeskedett. Ezután Juhász Noémi már odaát került hatalmas ziccerbe, de jól jött ki Varga Edit, összerúgtak a felek, s aztán a fehér mezeseket segítette a szerencse, nem a kapu felé folytatta útját a bőr.
42'
Farkas Erika 12 méterről alig durrantott fölé, majd Nagy Alexandra kísérletét blokkolták a vasutasok. Nagy akarattal megy előre a Mórahalom, ebből is látszik, ám megvan a lehetősége annak is, hogy - akárcsak Galicz góljánál - túlságosan kinyílik, amit adott esetben kihasználhatnak a gyors szegediek. Változatos a meccs!
39'
Ott folytatják a hölgyek, ahol szünet előtt abbahagyták, színvonalas, kemény küzdelemmel. Az egyik kapu előtt Szűcs Enikő és Juhász Noémi kombinált ügyesen, nagy nehézségek árán szabadítottak fel a vendégek. Ezután szögletet rúghattak a mórahalmiak, s Juhász Noémi már saját ketrece előtt mentett.
36'
A mórahalmiak hozták játékba a labdát a második félidő kezdetén. A vendégeknek gyors gólra lenne szükségük ahhoz, hogy újra igazán nyílttá tudják tenni a partit.
SZÜNET!
35'
Igazán kiváló első felvonás ért véget. Az állástól függetlenül lesznek még kérdések a második félidőben, nem dőlt még el ez a parti.
33'
A látogatók próbálnak visszajönni a meccsbe. Most kapu elé ívelgetésekkel igyekeznek helyzeteket teremteni, Csányi Bettina viszont eddig korlátlan úr a légtérben.
30'
Egyre közelebb a gólhoz a mórahalmiak támadói. Előbb Farkas Erika lövését kellett védenie Csányinak, majd Sebestyén Bernadett 15 méterről a jobb kapufa tövét találta el. Csányi nyújtózott, nem érhette el, de a labda a fizika törvényeit meghazudtolva kifelé perdült.
26'
GÓÓÓL 2-0! Galicz Andrea találatával már kettő a hazai előny! Ezt megelőzően nagy erőkkel kezdett támadni a Mórahalom, mindenáron ki akartak egyenlíteni, ám ez lett a vesztük, kissé fellazultak hátul, a szegediek pedig nagyszerűen ugratták ki csatárukat, aki gyönyörűen lőtte ki a hosszút.
23'
Sebestyén Bernadett veszélyeztetett, lökete nem sokkal kerülte el a bal alsót. Az iram továbbra is példás, de stabilan védekezik mindkét gárda, így jobbára távoli lövések adnak okot izgalomra. E pillanatban Farkas Erika révén ismét mórahalmi próbálkozást jegyezhetünk fel, de ez is elkerüli a kaput.
20'
Pompás lövéssel vétette magát észre a futball iránti szeretetéről és alázatáról híres Szűcs Enikő, a távoli bombát Varga Edit mellre tudta ölelni. A mórahalmiak sem tétlenkednek persze, benne van a gól a játékukban annak ellenére, hogy továbbra is fölényben futballoznak a hazaiak.
16'
GÓÓÓL 1-0! Szunyog Zsanett találatával vezetnek a szegediek! Galicz birkózta ki a lehetőséget, miután "megverekedett" a labdáért a mórahalmi kapussal, majd kitette jobbra, a ketrectől 5 méterre álló Szunyoghoz, aki egy testcsellel becsapta védőjét, s látványos mozdulattal lőtt a hálóba.
13'
Csányi Bettina, a szegediek portása lábra vetődéssel mentett egy kavarodásnál, majd indult a vasutasok rohama, Galicz 8 méterről pörkölte rá, Varga azonban újra a helyén volt, vetődve a mezőnybe öklözte a lasztit.
12'
Sebestyén Bernadett került helyzetbe egy pillanatra, de kicsit kivárt, s addigra összezárt a hazai védelem. Roppant szervezett és taktikus mindkét csapat, jól osztják el az embereket, igazán élvezetes a játék, sokat fejlődött a megyei női foci, ez egyértelmű.
8'
Galicz Andrea úgy vette át a labdát, hogy ezzel a mozdulattal egyből kapu felé tolta, a vendégek portása, Varga Edit azonban számított erre, s hárított. Nem sokkal később ismét párbajoztak, a hálóőr szépen öklözte el a bogyót Galicz elől.
5'
Férfiakat megszégyenítő a küzdelem és az iram. Szűcs Enikő a bal oldalon tört előre, észrevette, hogy üresen tátong a mórahalmi kapu hosszú oldala, emelt, s nem is tévedett sokat. Enyhe fölényben a vasutasok.
3'
Az első remek lövést a bal szélről a mórahalmiak eresztették el, Farkas Erika lapos kísérlete centikkel ment mellé.
1'
A szegediek kezdték a mérkőzést.
09.45: Köszöntjük Önöket a SZVSE-stadionból! Az utóbbi időszakban kicsit kisebb figyelmet tudtunk fordítani a női bajnokság küzdelmeire, erről a csúcsrangadóról viszont nem maradhatunk le. Sárga felsőben, fekete nadrágban és sportszárban a hazaiak, fehér felsőben, kék nadrágban és sportszárban a vendégek. Máris 60 néző gyűlt össze. Kiváló az időjárás, s tökéletes állapotban van a gyep is. Hamarosan kezdünk! Az összecsapás és az élő közvetítés 10 órakor kezdődik Somodi Gábor játékvezető jelzésére.

A találkozó elé:

A megyei női keresztpályás bajnokság élvonalában nyolc együttes szerepel, melyek négy fordulón jutottak túl. A tabella élén két százszázalékos csapat áll, az egyaránt 12 pontos Szegedi AK, illetve a rosszabb gólkülönbséggel második Mórahalom TSE. A dobogó harmadik fokát a 9 pontos Szegedi VSE foglalja el, megelőzve a 6 pontos St. Mihály FC-t. A vasutas lányok akár fel is kapaszkodhatnak a második pozícióba, ha a vasárnap délelőtti rangadón legyűrik a mórahalmiakat. A derbit élőben közvetítjük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.