Gazdaság

NFÜ: társadalmi egyeztetés indult a 2014-20-as időszak uniós forrásairól

NFÜ: társadalmi egyeztetés indult a 2014-20-as időszak uniós forrásairól

2013. október 18., péntek
NFÜ: társadalmi egyeztetés indult a 2014-20-as időszak uniós forrásairól

Társadalmi egyeztetés indult a 2014-2020 közötti időszak uniós forrásairól, a kormány szakértők és az érdeklődő állampolgárok véleményét, javaslatait is várja - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) pénteken.

Az új uniós ciklusra tervezett operatív programok tartalma, és a fejlesztések irányai a

www.szamitaszavam.hu

oldalon ismerhető meg. A tájékoztatás szerint a honlapon található partnerségi menüpont átvezeti az érdeklődőket a NFÜ honlapján található partnerségi fórumra, ahol megtalálhatják a tervezett operatív programok teljes szövegét, valamint egy regisztrációs folyamat után véleményeket, javaslatokat is írhatnak az egyes programokhoz. Az operatív programokat két lépcsőben bocsátják társadalmi egyeztetésre: elsőként az Emberi Erőforrás Operatív Program, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program, az Integrált Közlekedésfejlesztési Program, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program, valamint a Vidékfejlesztési Program. A társadalmi konzultáció során a beérkezett hozzászólások nyilvánosak, a felhasználók láthatják a programokhoz érkezett összes szakmai kommentárt - ismerteti az NFÜ. A beérkező véleményeket a Miniszterelnökség koordinálásával a szakminisztériumok és az NFÜ kollégái közösen dolgozzák fel. Az észrevételek beépülhetnek a kormány és az Európai Bizottság tárgyalásaiba, így garantálva, hogy Magyarországon a következő uniós költségvetési ciklus során olyan fejlesztések valósuljanak meg, amelyek széleskörű társadalmi támogatottsággal bírnak. A társadalmi egyeztetés eredményéről a feldolgozást követően minden hozzászóló értesítést kap a regisztrációkor megadott email címen. A kormány a Magyarországra érkező uniós forrásokat átláthatóan, széles körű egyeztetéseket és konzultációkat követően úgy szeretné felhasználni, hogy a lakosság, és a szakmai képviselők álláspontja egyaránt megjelenjen a megvalósuló fejlesztésekben - írja az NFÜ a közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.