Labdarúgás: nehézkes győzelem Andorra ellen, harmadik hely a csoportban

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dzsudzsák BalázsA magyar labdarúgó-válogatott nem jutott ki a 2014-es brazíliai világbajnokságra, ugyanis utolsó, keddi selejtezőmérkőzésén hiába győzte le 2-0-ra Andorrát a Puskás Ferenc Stadionban, Románia szerezte meg a pótselejtezőt érő második helyet a csoportban, mivel hazai pályán 2-0-ra nyert Észtország ellen.

A nemzeti együttes irányításával ideiglenesen megbízott Csábi József vezette gárda nagyon nehezen tudta feltörni az andorraiak zárt védekezését, a gólok a második félidőben születtek, előbb a válogatottban első találatát szerző Nikolics Nemanja volt eredményes, majd Lima öngóljával alakult ki a végeredmény.

Az első játékrészben a magyarok voltak valamelyest fölényben, ki is alakítottak néhány ígéretes lehetőséget, gólt azonban nem sikerült szerezniük. A támadások döcögősek voltak, az átütő erőt nem lehetett érezni a nemzeti csapaton, ezt a közönség két alkalommal is hangos “Ébresztő, ébresztő!” rigmussal jelezte. A máskor zsúfolásig megtelt “B-középben” ezúttal körülbelül 120-150 néző foglalt helyet. Az andorraiak némi meglepetésre többször is eljutottak a magyar tizenhatosig, sőt, helyzeteik is voltak. A 90. válogatottságát ezen a meccsen ünneplő Király Gáborhoz háromszor gurították haza a labdát a félpályáról, ezekre a megmozdulásokra a nézők füttyszóval reagáltak.

A szünet után nem sokat változott a játék képe, bár Csábi József megbízott szövetségi kapitány két cserével próbálta frissíteni a magyar csapatot. Néhány perc után megtört a jég, előnyhöz jutott a hazai gárda: az 52. percben Dzsudzsák futott el a bal oldalon, az alapvonal közeléből középre adott labdáját pedig Nikolics fejelte öt méterről a kapu bal felső sarkába (1-0). Ettől függetlenül az andorraiak – önmagukhoz képest – változatlanul veszélyesen futballoztak. A magyar válogatott később növelte előnyét: a 77. percben Vanczák balról érkező beadásába Ildefonso Lima ért bele úgy, hogy a labda átpattant a kapujából kimozduló Polon, így az a hálóba hullott (2-0). A folytatásban sem játszott akkora fölényben a magyar válogatott, mint az a papírforma alapján várható lett volna, s végül nehézkes győzelmet aratott a pireneusi miniállam csapata felett.

A román és a magyar siker mellett a törökök Isztambulban kikaptak 2-0-ra a már a játéknap előtt csoportgyőztesként vb-résztvevő hollandoktól, így a magyarok a harmadik helyen zártak a csoportban.

Labdarúgó-világbajnoki selejtező, D csoport:

Magyarország – Andorra 2-0 (0-0)
Puskás Ferenc Stadion, 5000 néző. Vezette: Daniel Stefanski (lengyel)
Magyarország: Király Gábor – Vanczák Vilmos, Lipták Zoltán (Korcsmár Zsolt, a szünetben), Mészáros Norbert, Devecseri Szilárd (Varga József, a szünetben) – Stieber Zoltán, Elek Ákos, Koman Vladimir, Dzsudzsák Balázs – Nikolics Nemanja, Szalai Ádám (Németh Krisztián, 76.)
Andorra: Ferran Pol – Moises San Nicolas, Emili Josef Garcia, Ildefonso Lima, Marc Garcia – Marcio Vieira, Oscar Sonejee – Cristian Martinez, Carlos Eduardo Peppe (Xavier Vieira, 80.), Ivan Lorenzo(Ludovic Clemente, 87.) – Gabriel Riera (Victor Hugo Moreira, 63.)
Gólszerzők: Nikolics (52.), Lima (77., öngól)
Sárga lap: Devecseri (22.), Mészáros (32.), Koman (79.), illetve Lorenzo (26.), Vieria (39.), Moreira (79.), Sonejee (80.), San Nicolas (87., 88.)
Piros lap: San Nicolas (88.)

Default thumbnail
Előző sztori

Az ikrek többsége természetes úton is születhetne egy kutatás szerint

Következő sztori

A Lajka, az űrkutya című darab nyerte az Armel-operaversenyt + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek