Sport

Labdarúgás: bajnokaspiráns UTC látogat a bajnok Tápéhoz

Labdarúgás: bajnokaspiráns UTC látogat a bajnok Tápéhoz

2013. október 25., péntek
Labdarúgás: bajnokaspiráns UTC látogat a bajnok Tápéhoz
volan-tape_mj 171

Kiélezett csata várható a tabella második helyén álló Ujszegedi TC tápéi vendégjátéka alkalmával a Csongrád megyei I. osztály 11. fordulójában. A tavalyi bajnok Tápé ESK dolgát továbbra is sérülések nehezítik.

Nagyot fordult a világ a nyári szünetben az UTC-vel, az alapos vérfrissítésen átesett csapat a tavalyi tizenegyedik hely után idén már a bajnoki címért küzd. Azért a titulusért, amelyet jelenleg a Tápé birtokol, a jelenlegi erőviszonyok ugyanakkor azt vetítik előre, nem lesz könnyű dolga

Paksi Péter

tanítványainak, ha a 2012/13-ashoz hasonlóan a jelenleg zajló idényben is

oda

-

vissza

le kívánják győzni szombati ellenfelüket. A felkészülési időszakban már

találkozott egymással

a két gárda, akkor 4-4-es döntetlen született a Kertész utcában, valószínűleg a semleges szurkolók ezúttal is kiegyeznének egy hasonló eredménnyel. Arra azonban nem fogadnánk nagy tétben, hogy a Hódmezővásárhelyt üldöző Brinszkyék vagy az élmezőnyre tapadni kívánó hazaiak szintén hasonló véleményen lennének.

Változatlanul foghíjas a tápéi keret

ONLINE

A Tápé ESK - Ujszegedi TC megyei I. osztályú összecsapást a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 14 óra 30 perctől! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Nincs könnyű helyzetben Paksi Péter vezetőedző, mert bár csapata az elmúlt négy körben a megszerezhető pontok 75 százalékát bezsebelte, a keretből sok játékos sérüléssel bajlódik. A

Szűcs Krisztián

,

K.Tóth Gyula

,

Fröhlich Tamás

,

Cseh Dániel

,

Németh László

és

Vangel Roland

nevét tartalmazó maródiak listája csak bővült a múlt hét óta,

Pöszmet Tamás

játéka is kérdéses szombaton. Jó hír lehet az együttes drukkerei számára, hogy

Mike Gábor

és

Bárkányi Bálint

visszatérhet eltiltása után, összességében azonban így sem tudta várható kezdőcsapatát felvázolni portálunknak a tápéiak mestere. „Komoly minőségi változáson esett át az UTC a nyáron, másod- és harmadosztályú játékosokkal erősödött a keretük. Ennek megfelelően meghatározó szereplői az idei bajnokságnak. Mi magunk igyekszünk tapadni az élbolyra, és bár a tabella alapján az ellenfelünk a szombati mérkőzés favoritja, én azt gondolom, egyik együttes sem mehet biztosra, háromesélyes küzdelem lesz. Sajnos sok a sérült, hiányzó játékosunk, de ez nem új keletű probléma. Hazai pályán nem lehet más a célunk, mint a győzelem, ezért mindent meg is teszünk majd” – foglalta össze várakozásait Paksi Péter.

Major László küzdelmes játékra is felkészíti csapatát

veghariel_tisza_volan-utc_mj-05

Immáron öt mérkőzés óta veretlen az UTC, pontot is egyedül a

Tisza Volán elleni

, idegenbeli összecsapáson vesztett a csapat. A táblázaton mindössze a 10 mérkőzésén 28 bajnoki egységet begyűjtő Hódmezővásárhely előzi meg Végh Arieléket, az eddig eltelt fordulók alapján nagyjából kirajzolódik tehát, idén bármely csapat ellen győzelmi esélyekkel léphet pályára az újszegedi egylet. A keretből ketten sérültek,

Kerepeczki Csabának

a combjával akadnak problémái, míg

Bernát Péter

az Achilles-ínével küzd, igaz, a múlt héten ez sem akadályozta meg a támadót abban, hogy

két góllal terhelje meg

a Sándorfalva kapuját. Nagyobb a baj

Balogh Ádám

esetében, a középpályást az említett mérkőzésen már a 26. percben lecserélte

Major László

. Mint a tréner elmondta, játékosának a szívével akadtak problémái, és amíg erre vonatkozóan nem adnak zöld utat az orvosok, nem is engedi újra pályára lépni. „Bízom benne, hogy legalább 50 százalékos formajavulást tudunk a múlt heti meccsünkhöz képest mutatni, az már elég lehet a győzelemhez. Szükségünk is lesz a három pontra, hiszen a szezon előtt kitűzött céljaink változatlanok. Összességében azt várom, a küzdelem dominál majd a mérkőzésen, és bár alapvetően a technikás focit játszó csapatok közé tartozunk, a harcos foci sem áll távol tőlünk” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak az UTC vezetőedzője.

A Tápé ESK múlt heti összeállítása:

Kispéter – Szélpál, Cindel, Cseh, Márki, Pócs, Németh, Pöszmet, Dlusztus, Péter, K.Tóth.

Az Ujszegedi TC várható összeállítása:

Béry – Szűcs, Bilics, Tumbas, Mészáros Z., Kerepeczki vagy Mészáros T., Ondrejó, Bitó, Végh, Brinszky, Bernát vagy Dürgő.

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi összecsapásán (2013. augusztus 7.):

Ujszegedi TC – Tápé ESK 4-4 (2-2)

Újszeged, Kertész utca.

UTC:

Veres – Szűcs D., Kerepeczki, Gajdacsi, Mészáros Z., Szentes-Bíró, Bitó, Ondrejó, Végh, Brinszky, Bernát.

Cserék:

Dobi, Péczely, Mészáros T., Dürgő, Joó, Balogh Á.

Vezetőedző:

Major László.

Tápé:

Erdei – Szűcs K., Cseh, Cinder, Márki, Németh, Bárkányi, Dlusztus, Pöszmet, K. Tóth, Pócs.

Cserék:

Papdi, Csordás, Kőszegi, Kárász.

Vezetőedző:

Paksi Péter.

Gólszerzők:

Ondrejó T. (2), Végh A. (11-esből), Bernát P., illetve K. Tóth Gy. (2), Pócs T. (2).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.