Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: bajnokaspiráns UTC látogat a bajnok Tápéhoz

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

volan-tape_mj 171Kiélezett csata várható a tabella második helyén álló Ujszegedi TC tápéi vendégjátéka alkalmával a Csongrád megyei I. osztály 11. fordulójában. A tavalyi bajnok Tápé ESK dolgát továbbra is sérülések nehezítik.


Nagyot fordult a világ a nyári szünetben az UTC-vel, az alapos vérfrissítésen átesett csapat a tavalyi tizenegyedik hely után idén már a bajnoki címért küzd. Azért a titulusért, amelyet jelenleg a Tápé birtokol, a jelenlegi erőviszonyok ugyanakkor azt vetítik előre, nem lesz könnyű dolga Paksi Péter tanítványainak, ha a 2012/13-ashoz hasonlóan a jelenleg zajló idényben is odavissza le kívánják győzni szombati ellenfelüket. A felkészülési időszakban már találkozott egymással a két gárda, akkor 4-4-es döntetlen született a Kertész utcában, valószínűleg a semleges szurkolók ezúttal is kiegyeznének egy hasonló eredménnyel. Arra azonban nem fogadnánk nagy tétben, hogy a Hódmezővásárhelyt üldöző Brinszkyék vagy az élmezőnyre tapadni kívánó hazaiak szintén hasonló véleményen lennének.

Változatlanul foghíjas a tápéi keret

ONLINE

A Tápé ESK – Ujszegedi TC megyei I. osztályú összecsapást a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 14 óra 30 perctől! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Nincs könnyű helyzetben Paksi Péter vezetőedző, mert bár csapata az elmúlt négy körben a megszerezhető pontok 75 százalékát bezsebelte, a keretből sok játékos sérüléssel bajlódik. A Szűcs Krisztián, K.Tóth Gyula, Fröhlich Tamás, Cseh Dániel, Németh László és Vangel Roland nevét tartalmazó maródiak listája csak bővült a múlt hét óta, Pöszmet Tamás játéka is kérdéses szombaton. Jó hír lehet az együttes drukkerei számára, hogy Mike Gábor és Bárkányi Bálint visszatérhet eltiltása után, összességében azonban így sem tudta várható kezdőcsapatát felvázolni portálunknak a tápéiak mestere.

„Komoly minőségi változáson esett át az UTC a nyáron, másod- és harmadosztályú játékosokkal erősödött a keretük. Ennek megfelelően meghatározó szereplői az idei bajnokságnak. Mi magunk igyekszünk tapadni az élbolyra, és bár a tabella alapján az ellenfelünk a szombati mérkőzés favoritja, én azt gondolom, egyik együttes sem mehet biztosra, háromesélyes küzdelem lesz. Sajnos sok a sérült, hiányzó játékosunk, de ez nem új keletű probléma. Hazai pályán nem lehet más a célunk, mint a győzelem, ezért mindent meg is teszünk majd” – foglalta össze várakozásait Paksi Péter.

Major László küzdelmes játékra is felkészíti csapatát

veghariel_tisza_volan-utc_mj-05Immáron öt mérkőzés óta veretlen az UTC, pontot is egyedül a Tisza Volán elleni, idegenbeli összecsapáson vesztett a csapat. A táblázaton mindössze a 10 mérkőzésén 28 bajnoki egységet begyűjtő Hódmezővásárhely előzi meg Végh Arieléket, az eddig eltelt fordulók alapján nagyjából kirajzolódik tehát, idén bármely csapat ellen győzelmi esélyekkel léphet pályára az újszegedi egylet. A keretből ketten sérültek, Kerepeczki Csabának a combjával akadnak problémái, míg Bernát Péter az Achilles-ínével küzd, igaz, a múlt héten ez sem akadályozta meg a támadót abban, hogy két góllal terhelje meg a Sándorfalva kapuját. Nagyobb a baj Balogh Ádám esetében, a középpályást az említett mérkőzésen már a 26. percben lecserélte Major László. Mint a tréner elmondta, játékosának a szívével akadtak problémái, és amíg erre vonatkozóan nem adnak zöld utat az orvosok, nem is engedi újra pályára lépni.

„Bízom benne, hogy legalább 50 százalékos formajavulást tudunk a múlt heti meccsünkhöz képest mutatni, az már elég lehet a győzelemhez. Szükségünk is lesz a három pontra, hiszen a szezon előtt kitűzött céljaink változatlanok. Összességében azt várom, a küzdelem dominál majd a mérkőzésen, és bár alapvetően a technikás focit játszó csapatok közé tartozunk, a harcos foci sem áll távol tőlünk” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak az UTC vezetőedzője.

A Tápé ESK múlt heti összeállítása: Kispéter – Szélpál, Cindel, Cseh, Márki, Pócs, Németh, Pöszmet, Dlusztus, Péter, K.Tóth.

Az Ujszegedi TC várható összeállítása: Béry – Szűcs, Bilics, Tumbas, Mészáros Z., Kerepeczki vagy Mészáros T., Ondrejó, Bitó, Végh, Brinszky, Bernát vagy Dürgő.

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi összecsapásán (2013. augusztus 7.):

Ujszegedi TC – Tápé ESK 4-4 (2-2)
Újszeged, Kertész utca.
UTC: Veres – Szűcs D., Kerepeczki, Gajdacsi, Mészáros Z., Szentes-Bíró, Bitó, Ondrejó, Végh, Brinszky, Bernát. Cserék: Dobi, Péczely, Mészáros T., Dürgő, Joó, Balogh Á. Vezetőedző: Major László.
Tápé: Erdei – Szűcs K., Cseh, Cinder, Márki, Németh, Bárkányi, Dlusztus, Pöszmet, K. Tóth, Pócs. Cserék: Papdi, Csordás, Kőszegi, Kárász. Vezetőedző: Paksi Péter.
Gólszerzők: Ondrejó T. (2), Végh A. (11-esből), Bernát P., illetve K. Tóth Gy. (2), Pócs T. (2).

Sport

Egy újabb győzelem olimpiai selejtezőt érhet a magyaroknak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Amennyiben a várakozásokon felül szereplő magyar férfikézilabda-válogatott még egy mérkőzést nyer az Európa-bajnokság középdöntőjében, jó esélye van kijutni az áprilisi olimpiai selejtezőtornára.

Tovább olvasom

Sport

Tovább íródik a “malmői csoda”: Szlovénia ellen is nyert a válogatott

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az első félidő végén három góllal vezetett Szlovénia, de a második játékrészben ismét csodát tett a magyar csapat.

Tovább olvasom

Sport

Továbbra is a saját játékunkra kell figyelnünk

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál