Sport

Labdarúgás: nem bírt egymással a Volán és az UTC + FOTÓK

Labdarúgás: nem bírt egymással a Volán és az UTC + FOTÓK

2013. szeptember 28., szombat
Labdarúgás: nem bírt egymással a Volán és az UTC + FOTÓK
tisza_volan-utc_mj 11

A két bajnoksapiráns döntetlenre végződő rangadóján a vendégek látványos gólját büntetőből egyenlítette ki a hazai csapat.

Örvendetesen népes közönség tekintette meg a helyszínen a megyei I. osztály eddigi legnagyobb rangadóját, s a legalább félezer néző az első félidő első felében inkább a házigazdákat láthatta fölényben, jóllehet nagyjából húsz perc után szerepet cseréltek a felek az alapvetően kiegyenlített erők küzdelmét hozó találkozón. A jó iramú, lendületes találkozón azonban nem alakult ki igazán veszélyes helyzet, talán csak

Brinszky Adrián

lesgyanús kiugratása tekinthető ilyennek, azonban a kapusok,

Dongó Dénes

és

Tombácz Róbert

magabiztosan őrizték a kapukat. A második félidőben aztán Végh Ariel egy káprázatos távoli lövéssel megszerezte a vezetést a vendégeknek, amire válaszul azonnal váltott a Volán:

Tóth Ákos

pályára küldte eddig általában nyerőnek bizonyuló csereemberét,

Tóth Attilát

, aki nem is cáfolt rá a nyerő csereember titulusra, néhány perccel később egy lövésével büntetőt harcolt ki, amit magabiztosan értékesített futsalkapus csapattársával szemben. A mérkőzés hátralévő idejében jobban felpörögtek a felek, több veszélyes helyzet alakult ki, remek kontrákat láthattunk, ám a nyílt sisakos játék újabb gólokat nem eredményezett, maradt az igazságos 1-1-es döntetlen. Következő alkalommal, jövő vasárnap Hódmezővásárhelyen vendégszerepel a Tisza Volán 15 órától, míg egy nappal korábban, ám ugyanebben az időpontban az UTC a Makó egységét fogadja - élcsapatok rangadójával folytatódik tehát a megyei bajnokság!

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 600 néző
2013. 09. 28., 16.00
Tisza Volán SC Szeged
Ujszegedi TC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Szöllősi Ferenc • asszisztens: Barta Norbert István, Juhász Mihály
1
-
1

Labdarúgó megyei I. osztály 7. forduló:

Tisza Volán SC Szeged - Ujszegedi TC 1-1 (0-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 600 néző. Vezette: Szöllősi Ferenc (Barta Norbert István, Juhász Mihály)

Tisza Volán:

Dongó - Kormányos (Buzási 63'), Vida, Hacker, Grünvald, Dargó, Puskás, Szilágyi, Beretka, Szalma G. (Tóth A. 58'), Faragó (Kulacsik 80').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

UTC:

Tombácz - Mészáros Z., Kerepeczki, Tumbas, Szűcs D., Végh, Bitó (Gajdacsi 79'), Ondrejó, Dürgő, Brinszky (Dobi 90+2'), Bernát (Erhardt 87').

Vezetőedző:

Major László.

Gól:

Tóth A. (65' - tizenegyesből), ill. Végh (52')

Sárga lap:

Hacker (18'), Puskás (58'), ill. Végh (58'), Bernáth (59'), Bitó (64') Erhardt (90'). Tóth Ákos:

"A szépszámú közönség igen élvezetes, jó iramú mérkőzést láthatott, amely bőven meghaladta a megyei első osztály szintjét. Az első félidőben a mi akaratunk érvényesült, amely a második játékrész elején helyzetekben is megmutatkozott, amikor váratlanul egy - el kell ismerjük, csodálatos - bombagóllal vezetést szerzett az ellenfél. Innen megpróbáltunk mindet egy lapra feltéve támadni és kiegyenlíteni, s ez végül sikerült is. Az utolsó húsz percben mindkét csapat nyílt sisakkal próbálta a győztes gólt megszerezni, erre lehetőségek voltak itt is, ott is, de végül úgy gondolom, hogy igazságos döntetlen született. Bár ez a bombagól elvette az esélyt a győzelmünktől, de nem vagyok elégedetlen az az NB II-es játékosokkal felálló UTC ellen mutatott teljesítményünkkel."

Major László:

"Mindenek előtt a mi állapotunkban - négy sérültemből kettő játszott fenn a pályán - úgy gondolom a döntetlen számunkra megfelelőnek értékelhető eredmény. A ziccereink alapján talán közelebb is álltunk a győzelemhez. Volt egy ritkán látható nagy gólunk 35 méterről, s megtörtük a Tisza Volán győzelmi szériáját - úgy érzem ez ezen a hétvégén megfelelő eredménynek mondható. A minőségi csere a hazaiaknál volt, ezzel ki is tudtak egyenlíteni. Készülünk a folytatásra, ami nem lesz könnyű, mert Bernát Péter és Ondrejó Tamás sajnos rásérült eddigi sérülésére."

Online közvetítésünk:

90+3'
Végh bedobása után Dongó kirúgása és Szöllősi játékvezető sípszava: itt a vége!
90+2'
Brinszkyt Dobi váltja a fehéreknél.
90+1'
Sietne a Volán, szabadrúgásukat visszarendeli a spori. Aztán az előreívelésnél kezezést reklamálnak a hazaiak. Távoli lövés, felhördül a lelátó, ahogyan mellé suhan.
90'
Erhardt is beszed egy sárgát.
89'
Bernát levett cipővel a felezőnél a pálya széléről nézi a meccset, eddig bírta a lába ma. Végh ellen kifelé fúj a spori. Feszült a végjáték, de nem durva.
88'
Buzási harcol ki szögletet, Tóth már fut is elvégezni. A beívelt labdára óriási tülekedés a kapu torkában, kifelé int a spori.
87'
Bernát sántikál le, Erhardt Szilárd a pályán az UTC-ben.
85'
Tombácz húz le egy előrevágott labdát.
84'
Hajtanak a csapatok, nincs panasz az iramra, most már sokkal több a kisebb-nagyobb szabálytalanság, tördelt a játék néha.
82'
Ondrejó lábáról Dongó szedi le a körömpasszt, majd a túloldalon nagy indítás Puskásnak, eki elől a kirohanó Tombácz fejjel tisztázza a lasztit.
81'
Toci és Tombi párbaját most a kapus nyeri, a Volán támadója nagyjából 15-16 méterről lőtt fordulásból.
80'
Veszélyesnek tűnő Volán-akció, de a keresztlabda túl széles. Csere: Faragó helyett Kulacsik benn a Volánnál.
79'
Bitó le, Gajdacsi be az UTC-nél.
78'
25 méteres Végh-szabadrúgás a balösszekötő helyéről... amit Brinszky rúg el, n agy erővel, és nem is sokkal mellé a rövid oldalnak.
75'
Brinszky jól indítja be Végh Arielt, aki azonban nem tud szögletet kiharcolni.
73'
Nemcsak az eredmény,de a játék is kiegyenlített. A Volán mostanában kissé kapkod, nem sokáig tartogatják a labdát, de a helyzeteket így rendre el is puskázzák.
71'
Végh Ariel áll egy 35-40 méteres szabadrúgás mögé, a gól meghozhatta önbizalmát. Fölé, mellé, de jó erős löket volt.
69'
Szilágyi futtából, 27-ről méterekkel mellé.
68'
Ondrejó lábát húzzák ki a hazai 16-osnál, úgy 17 méterről, középről jöhet a szabad. Brinszky nagy erővel küldi a hosszú felső fölé.
65'
GÓÓÓL! 1-1! Tombácz balra vetődik, Tóth pedig a másik oldalra lő, 1-1!
64'
Tóth kap remek labdát, ráfordul lő a 16-oson belülről, egy kézen pattan meg, mielőtt Tombáczé védi, büntető, ha jól látjuk Bitó Róbert kapja a lapot a kezezésért.
63'
Buzási váltja Kormányost.
62'
22 méterről jöhet szabadrúgással a Volán, Tóth a labda mögött. Tumbas lábáról perdül fel a laposan eltekert labda, Kormányos meg kivágja kirúgásra, bár aligha így akarta.
60'
Most nincs lesen a fehér 9-es, Hackerrel küzd, de aztán a 16-oson belülről tud lőni - Dongó kezébe. A túloldalon Faragó balról emel a hosszú oldalra, rezdül a háló - felülről.
59'
Bernát pöröl a sporival, miután ismét lesen intik le, amikor már az ötösre tör be. Sárga lap.
58'
Kisebb kakaskodás történt Puskás és Végh között, némi játékvezetői konzíliumot követően ide is, oda is villan a sárga. Azután Szalmát váltja Tóth Attila a hazaiaknál.
56'
Toci már jelentkezik is játékra. Egyelőre azonban támad a Volán!
55'
Kormányos harcol ki szögletet, amit aztán Dargó fejel fölé. És közben a hazai kispadon beöltözik Tóth Attila.
52'
GÓÓÓL! 0-1! Végh Ariel gondol egyet, és a hosszú felsőre teker egy szépen ívelt labdát vagy 35 méterről. Dongó kinn áll, nyújtózik, de a lécről befelé perdülve pattan le a gólvonal mögött a bogyó! 0-1!
50'
Végh remek íveléssel indítja Bernátot, aki a 16-oson belülre kerülve aztán nem tudja áthámozni magát a védőjén.
49'
Zavar az UTC védelmében: nem enyhül a nyomás, balról Szalma teszi be a labdát középre, talán Tumbas kotor bele, és csaknem öngólt szerez, a hosszú kapufa tövéről pattan ki a játékszer.
48'
Beretka tör előre a jobb oldalon, Faragónak középre, visszakapja a kényszerítőt, majd az ötös sarkáról lő, Tombácz szögletre üti.
46'
A Tisza Volán kezdi a második félidőt! Csere nem történt egyik oldalon sem, úgy látjuk.
SZÜNET!
45'
Nem hosszabbít a spori, leinti a küzdelmes, lendületes első félidőt. Első blikkre úgy ítéljük meg 45 perc után, hogy ma nem ezen a meccsen kell a gólzáporra számítani.
44'
Bernátot intik le nagy lesen, reklamál a vendég kispad.
43'
Bernát erőszakos, megszerzi a labdát, Brinszky megtartja három ember között is, aztán Dürgő tilitolizik, végül Szűcs veszíti el türelmét, 10 méterrel durrant fölé messziről. Volt erő a lövésben!
39'
Bernát és Beretka küzd a labdáért a kezdőkörben, csatlakozik a harmadik B betűs Bitó, lepattan a Volán csatáráról, ápolni kell.
37'
Brinszky-féle taktikai fault Puskás ellen, ám a szabadrúgásból nem tud támadást építeni a Volán. A végén egy kapura lövés, Tombácz kezében dadog.
35'
Volán-korner, Kerepeczki fejeli fel gyertyába, kivágják az újszegediek. Marad a Volánnál, gurigázás hátu, Dargó passzát aztán Kormányos kapura küldve vágja - stílusosan szólva - "stadionbú' ki!"
33'
Brinszky ugrik ki a 16-oson belül, lest reklamál a teljes hazai kispad, a támadó Dongóba lő közelről. Gyors hazai ellenattak, Tombácz ront ki mezőnybe, s szabadít fel.
32'
Beretka dekázgat, majd pókfocizik a vendég 16-os jobb sarkánál, gurít középre Grünvaldnak, ő laposan lő, Tombáczé.
31'
Volán-szöglet, Tombáczé, ellentmondást nem tűrően nyúlt fel érte a kapus.
30'
Ki kell emeljük: eddig rendkívül sportszerű a mérkőzés, Szöllősi Ferenc sporttársnak jószerével a sípjába sem kellett fújnia.
28'
Faragó iramodik meg az alapvonalról ível be balról, szögletre fejelik a védők, a kornert Tombácz öklözi ki, az UTC hozhatja asztán.
27'
Ondrejó elől Grünvald vágja ki. Eddig nem sok oka volt nagy ünneplésekre a kilátogató több száz drukkernek, viszont örvendetes hogy ennyien - saccperkábé 500-nál többen - kijöttek a rangadóra.
25'
Faragót próbálják játékba hozni a hazaiak, de hosszan emelinti a passzt a társ, Bence elől Tombi vágja ki a labdát.
23'
Általában nagyjából 7-8 passz után cserél gazdát a laszti. Most a Volán tili-tolizik, talán megvan a másféltucat is zsinórban, de csak a kezdőkör túlfeléig jutnak.
20'
Beretka kétszer egymás után lesen leintve. Most inkább az UTC dominál, a Volán próbált két gyors ellenakciót.
18'
Ondrejó szerez labdát Puskástól, megindul az UTC gyors rohama, Végh húzódik ki jobbra, Hacker csúszik be rosszul, nagyot esik a támadó, sárga lap. Végh aztán maga végzi el a szabadrúgást, a berobbanó Dürgőnek teker jobb szélről 26-ról, de az UTC 10-esének épp csak elszáll magasra emelt lába felett a laszti.
15'
Bernát egyedül elől a fehérmezeseknél, igaz mögötte igen jól csengő nevekből álló sor mozog, de kevés dolga van egyelőre a szeghalmi születésű éknek. Most Tumbas húzódott fel mellé fejelni, de már Dongó hozhatja játékba a labdát.
12'
Volán nyomás alatt az UTC, meddő a fölény, a felező és a 16-os között zajlik a játék.
10'
Remek keresztlabda Szalmától Balra Beretkának, aki az ötös sarkánál csípi el, de hosszan veszi át, kisodródva gyengén gurít, felszedi Tombácz.
7'
Kormányos húzódik előre egy újabb Volán-rohamnál, 18-ról nagy erővel bombáz a kapu fölé. Egyelőre a hazaiak lépnek fel támadóbban.
6'
Szalma ad be jobbról, az alapvonaltól a középen üresen érkező Szilágyinak, aki 17 méterről azonnal lő, Tombácz lábbal vágja ki a lasztit! Aztán bal oldalon Szilágyi ismét, de a beadását kihozzák az újszegedi bekkek.
5'
Tombácz rontott ki egy labdára, ami elpattant Szalma elől. Volt ott némi rángatás is a fehérmezesektől? Többen reklamálják.
4'
Mészáros érkezik egy a Volán védelmében pattogó labdára, de nem találja el. A meccs kulcskérdése, hogy az újszegedi támadósor elég erős lesz-e feltörni az eddig összesen egy gólt kapó Volán-zárat.
3'
Megy a fogáskeresés szó szerint és átvitt értelemben is. Az előbb egy passznak szánt begurított labda kerülte el méterekkel az UTC kapuját.
1'
Az UTC kezdi a rangadót! Brinszky, Bernát labdaváltás.
15.59: Mindkét csapat hangos "SZEGED!" kiáltással köszönti a szép számú publikumot, taps és dudaszó a válasz. Hamarosan kezdünk! 15.55: Öltözőbe vonult a Volán kezdő, most veszik fel a fiúk a kék-fekete mezeket a fekete nadrág és sportszár mellé. Az UTC már harci dresszben melegített, tiszta fehérben, most ők is levonulnak, hogy hivatalosan bevonuljanak. És még mindig jönnek a drukkerek! 15.50: Nagyon szép, verőfényes napsütésben megy a melegítés, ügyeletes szélmérőink, a szögletzászlók inaktívak, elhanyagolható a légmozgás. A szurkolók viszont érkeznek szép számmal a megyei rangadóra, 10-15 perccel kezdés előtt nem szoktak 100-150-en lenni. 15.45: Mint az összeállításokból kiderül, amiben Major László reménykedett valamelyest teljesült, Bernáth Pétert sikerült "összedrótozni", ott van a kezdőben, Balogh Ádám pedig a kispadon. A hazaiaknál Dongó Dénes a kezdőben, Tóth Attila a kispadon a korábbi maródiak közül. A műfüvön is az UTC játszik egyébként, csak a kettes csapat, érkezésünkkor épp gólt kaptak az FK II-től, azzal lett 1-1. 15.40: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat a Felső Tisza parti stadionból. Csúcsrangadó! Ezt várjuk, de nem csak mi, hanem az edzők is a Tisza Volán és az UTC, a megyei éllovas és a második helyezett csatájától. Szöllősi játékvezető sípjelére indul a stopper 16.00-kor, de mi már előtte bejelentkezünk! Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.