/

Korszerűsít a Volán

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a közösségi közlekedés átszervezése keretében az utasok által kifizetett díjak hatékonyabb felhasználása és a költségkímélőbb feladatellátás céljából racionalizálja a Volán társaságok működését. A jelenlegi 23 Volán társaságból 7 regionális társaság jön létre. A Dél-alföldi régió központi székhelye továbbra is Békéscsaba lesz.

A közösségi közlekedés racionalizálása során a Dél-alföldi régióba tartozó négy Volán társaságnak – Körös, Tisza, Kunság és a Bács Volán Zrt. – legkésőbb 2014. év végén jogilag egységes vállalatként kell az utazóközönséget kiszolgálnia mind a helyközi, mind a helyi közszolgáltatás területén. A régió központi székhelye továbbra is Békéscsaba marad, függetlenül a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatói váltásától.

A régióba tartozó négy társaság összevonásával az egyik legnagyobb és legtöbb munkavállalót foglalkoztató társaság jön létre 2015. január 1-jétől. A cég közel 900 autóbusszal biztosítja majd a közösségi közlekedés ellátását, évi csaknem 148 millió utas, közel 300 település, több mint 1.200.000 lakos kiszolgálásával. A fúzió létrejöttével az utasok által kifizetett díjak és a költségvetésből biztosított kiegészítő finanszírozás eddigieknél hatékonyabb, költségtakarékosabb felhasználása jöhet létre.

Az MNV Zrt. sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy az új regionális központ székhelye Békéscsaba marad. A régió társaságainak működését a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. fogja irányítani. Az eseményen Fekete Antal, a központ vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a cég kiemelt feladata az integráció folyamatának gyorsítása, továbbá a Volán vállalatok irányítása, működtetése és az átalakítási folyamat levezénylése mellett a munkahelyek megőrzése, és olyan új tervek kidolgozása, amelyek új megbízásokra és a hatékonyság növelésére adnak lehetőséget.

Az eseményen Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere elmondta, hogy a város a vezetőváltást követően még szorosabb együttműködésre törekszik és biztosítani fogja a működési hátteret a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. számára.

Előző sztori

Bemutatkozott a kis hangyász a vadasparkban

Következő sztori

Államtitkárok özönlötték el a megyeházát + FOTÓK