Közélet

Költségvetés: a Fidesz szerint az ország és a családok is erősebbek lesznek

Költségvetés: a Fidesz szerint az ország és a családok is erősebbek lesznek

2013. október 24., csütörtök
Költségvetés: a Fidesz szerint az ország és a családok is erősebbek lesznek

A Fidesz szóvivője szerint a jövő évi költségvetés biztosítja, hogy 2014-ben mind az ország, mind pedig a családok erősebbek lesznek.

Selmeczi Gabriella

sajtótájékoztatóján megerősítette a csütörtökön kezdődött parlamenti vitában elhangzott kormánypárti álláspontot, amely szerint a rezsicsökkentés költségvetése a jövő évi, hiszen a 2014-es lesz az első esztendő, amikor teljes egészében érvényesül az árcsökkentés hatása. Elmondta, hogy jövőre 260 ezer család nettó jövedelme is nő, miután a kiskeresetű családoknál csökkentik az adókat. Erősebbek lesznek a családok azért is, mert a költségvetés ösztönzi a minél nagyobb foglalkoztatottságot - tette hozzá, megjegyezve, hogy 2014-ben folytatódik az idén novemberben induló, az 55 évesnél idősebb nők alkalmazását támogató program, ahogyan a téli közfoglalkoztatás is. Emellett továbbra is támogatják a kisgyermekes édesanyák, a pályakezdő fiatalok, a nyugdíj előtt állók és az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztatását - jelezte. A jövő évi büdzsé másik fő üzenete - folytatta a Fidesz szóvivője -, hogy "tartjuk a menetirányt", az ország a következő évben is stabil pályán lesz: tartós gazdasági növekedéssel, csökkenő inflációval, a bérek és a nyugdíjak reálértékének emelkedésével számol a kormány.

Selmeczi Gabriella

hangsúlyozta, "választás ide vagy oda, jövőre is ragaszkodni fogunk a fegyelmezett pénzügyi gazdálkodáshoz", így például az évek óta három százalék alatti hiányhoz. A kormányváltás óta tartó felelős költségvetési politika jó üzenet a piacoknak is - jegyezte meg. A szóvivő emellett reagált arra - mint azt a szocialista

Józsa István

közölte -, hogy az MSZP üzemanyagár-csökkentő javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek. Selmeczi Gabriella ezzel kapcsolatban azt mondta, hamis és álszent a szocialisták azon igyekezete, hogy elfogadtassanak egy ilyen javaslatot, hiszen az ő kormányzásuk idején erre nem mutattak semmilyen szándékot. "Az a gyanúnk, hogy ez a fene nagy igyekezet igazából csak arra szolgál, hogy Mesterházy Attila szerdai leszerepeléséről eltereljék a figyelmet" - fogalmazott, utalva arra, hogy amikor az MSZP elnöke a baloldali ellenzék október 23-ai demonstrációján a mikrofonhoz lépett, sokan az összefogás szót skandálták, ezért a pártelnök egy ideig nem tudta elkezdeni beszédét. A kormányoldal nem számol jövedékiadó-változással jövőre, a családok könnyebb megélhetését a munkát terhelő adók mérséklésével és a rezsicsökkentéssel segíti - közölte a Fidesz szóvivője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.