Sport

Kézilabda: nyerhető meccset veszített el a Makó

Kézilabda: nyerhető meccset veszített el a Makó

2013. október 18., péntek
Kézilabda: nyerhető meccset veszített el a Makó

A férfi kézilabda NB II dél-keleti csoportjának 4. fordulójában Orosháza vendégeként Békéscsabán lépett pályára a Makói KC csapata. Az élmezőnyben maradásért vívott igen fontos találkozót az NB I-es első csapattal rendelkező hazaiak második gárdája egyetlen góllal nyerte, így a makóiak visszacsúsztak a hatodik helyre.

Amint arról már beszámoltunk

, a másik megyei NB II-es férfi gárda, az FKSE-Algyő 29-27-re kikapott a listavezető Kiskunfélegyháza otthonában, míg a ContiTech Makói KC az Orosházi FKSE II. vendégeként Békéscsabán lépett pályára. A mérkőzés tétje az élmezőnyben maradás volt. A találkozó végig szoros, kiegyenlített küzdelmet hozott, de sajnos a makóiak nagyobb rutinja is kevésnek bizonyult a győzelemhez. Tény, hogy a vendégek nagyon sok technikai hibát vétettek, de a vereséghez az is jelentősen hozzájárult, hogy az első félidő közepén Papp Dánielt piros lappal kiállították a játékvezetők, bár az esete vétlen volt és az egész mérkőzésen jellemző volt, hogy a hazaiakkal szemben elnézőbbek voltak a sípmesterek. A mérkőzés vége előtt három perccel 21-21-es állásnál a makói csapat ismét több pontatlanságot követett el és ezt kihasználva az orosházi csapat kerekedett felül. Az egyetlen gólos hazai siker azt jelentette, hogy a Békés megyeiek maradtak a tabella élmezőnyében, míg a makóiak visszaestek a középmezőnybe.

Férfi kézilabda NB II dél-keleti csoport, 4. forduló:

Orosházi FKSE-Linamar II. - ContiTech Makói KC 23-22 (12-10)

Békéscsaba. Vezette: Fogl F., Tomkovics Á.

Makó:

Avramov - Papp D. 2, Vikor 1, Árokszállási 3, Sárosi, Valaczkai 10, Veréb 1.

Csere:

Patakfalvi (kapus), Vörös Á. 3, Szabó P. 2, Sóti, Csöndes, Kiss M., Kander. Gera Norbert edző:

"Mi voltunk a rutinosabb csapat, a végjátékban a buta hibákat mégis mi követtük el. Már körvonalazódik a reális helyünk, amely jelen pillanatban a középmezőny. Ez viszont lehetővé teszi, hogy egy új generáció nőjjön ki a következő bajnokságra. Az előttünk állómeccsek már ennek a jegyében zajlanak majd."

A 4. forduló további eredményei:

Újkígyósi KC - Békéscsabai BDSK 24-18, Martfűi KKKE - Püspökladányi KE 36-22, Törökszentmiklósi Székács KE - Törökszentmiklósi KE II. 23-21, Hajdúszoboszlói KSKE - Kunszentmárton UNITRADE KE 29-31.

Junior eredmények:

P&P Félegyháza - FKSE-Algyő 19-22 (8-8), Orosházi FKSE - Makói KC 52-19 (30-7).

A bajnokság állása:

1. P&P Félegyháza KC 8 pont/4 mérkőzés 2. Kunszentmárton UNITRADE KE 7/4 3. Martfűi KKKE 6/4 4. Orosházi FKSE-Linamar II. 6/4 5. FKSE-Algyő 5/4 6. ContiTech Makói KC 4/4 7. Törökszentmiklósi Székács KE 4/4 8. Újkígyósi KC 3/4 9. Békéscsabai BDSK 2/4 10. Püspökladányi KE 2/4 11. Törökszentmiklósi KE II. 1/4 12. Hajdúszoboszlói KSKE 0/4

Az 5. forduló párosítása Október 19 (szombat):

FKSE-Algyő - Martfűi KKKE (18.00 Algyői Sportcsarnok) ContiTech Makói KC - P&P Félegyháza KC (18.30 Makói Sportcsarnok) Törökszentmiklósi KE II. - Hajdúszoboszlói KSKE Kunszentmárton UNITRADE KE - Orosházi FKSE-Linamar II.

Október 20 (vasárnap):

Békéscsabai BDSK - Törökszentmiklósi Székács KE Püspökladányi KE - Újkígyósi KC Hétközben a két megyei NB II-es férfi gárda a Magyar Kupa második fordulójában a Makói Sportcsarnokban egymás ellen mérkőzött: ContiTech Makói KC - FKSE-Algyő 27-24 (14-8).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.