Kézilabda: nyerhető meccset veszített el a Makó

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A férfi kézilabda NB II dél-keleti csoportjának 4. fordulójában Orosháza vendégeként Békéscsabán lépett pályára a Makói KC csapata. Az élmezőnyben maradásért vívott igen fontos találkozót az NB I-es első csapattal rendelkező hazaiak második gárdája egyetlen góllal nyerte, így a makóiak visszacsúsztak a hatodik helyre.

Amint arról már beszámoltunk, a másik megyei NB II-es férfi gárda, az FKSE-Algyő 29-27-re kikapott a listavezető Kiskunfélegyháza otthonában, míg a ContiTech Makói KC az Orosházi FKSE II. vendégeként Békéscsabán lépett pályára. A mérkőzés tétje az élmezőnyben maradás volt. A találkozó végig szoros, kiegyenlített küzdelmet hozott, de sajnos a makóiak nagyobb rutinja is kevésnek bizonyult a győzelemhez. Tény, hogy a vendégek nagyon sok technikai hibát vétettek, de a vereséghez az is jelentősen hozzájárult, hogy az első félidő közepén Papp Dánielt piros lappal kiállították a játékvezetők, bár az esete vétlen volt és az egész mérkőzésen jellemző volt, hogy a hazaiakkal szemben elnézőbbek voltak a sípmesterek. A mérkőzés vége előtt három perccel 21-21-es állásnál a makói csapat ismét több pontatlanságot követett el és ezt kihasználva az orosházi csapat kerekedett felül. Az egyetlen gólos hazai siker azt jelentette, hogy a Békés megyeiek maradtak a tabella élmezőnyében, míg a makóiak visszaestek a középmezőnybe.

Férfi kézilabda NB II dél-keleti csoport, 4. forduló:

Orosházi FKSE-Linamar II. – ContiTech Makói KC 23-22 (12-10)
Békéscsaba. Vezette: Fogl F., Tomkovics Á.
Makó: Avramov – Papp D. 2, Vikor 1, Árokszállási 3, Sárosi, Valaczkai 10, Veréb 1. Csere: Patakfalvi (kapus), Vörös Á. 3, Szabó P. 2, Sóti, Csöndes, Kiss M., Kander.

Gera Norbert edző: “Mi voltunk a rutinosabb csapat, a végjátékban a buta hibákat mégis mi követtük el. Már körvonalazódik a reális helyünk, amely jelen pillanatban a középmezőny. Ez viszont lehetővé teszi, hogy egy új generáció nőjjön ki a következő bajnokságra. Az előttünk állómeccsek már ennek a jegyében zajlanak majd.”

A 4. forduló további eredményei: Újkígyósi KC – Békéscsabai BDSK 24-18, Martfűi KKKE – Püspökladányi KE 36-22, Törökszentmiklósi Székács KE – Törökszentmiklósi KE II. 23-21, Hajdúszoboszlói KSKE – Kunszentmárton UNITRADE KE 29-31.
Junior eredmények: P&P Félegyháza – FKSE-Algyő 19-22 (8-8), Orosházi FKSE – Makói KC 52-19 (30-7).

A bajnokság állása:
1. P&P Félegyháza KC 8 pont/4 mérkőzés
2. Kunszentmárton UNITRADE KE 7/4
3. Martfűi KKKE 6/4
4. Orosházi FKSE-Linamar II. 6/4
5. FKSE-Algyő 5/4
6. ContiTech Makói KC 4/4
7. Törökszentmiklósi Székács KE 4/4
8. Újkígyósi KC 3/4
9. Békéscsabai BDSK 2/4
10. Püspökladányi KE 2/4
11. Törökszentmiklósi KE II. 1/4
12. Hajdúszoboszlói KSKE 0/4

Az 5. forduló párosítása
Október 19 (szombat):

FKSE-Algyő – Martfűi KKKE (18.00 Algyői Sportcsarnok)
ContiTech Makói KC – P&P Félegyháza KC (18.30 Makói Sportcsarnok)
Törökszentmiklósi KE II. – Hajdúszoboszlói KSKE
Kunszentmárton UNITRADE KE – Orosházi FKSE-Linamar II.
Október 20 (vasárnap):
Békéscsabai BDSK – Törökszentmiklósi Székács KE
Püspökladányi KE – Újkígyósi KC

Hétközben a két megyei NB II-es férfi gárda a Magyar Kupa második fordulójában a Makói Sportcsarnokban egymás ellen mérkőzött: ContiTech Makói KC – FKSE-Algyő 27-24 (14-8).

Előző sztori

Újabb egészségügyi törvénycsomag kerül a kormány elé

Következő sztori

Mesterházynak feljelentést kellene tennie az MSZP pénzügyei miatt