Kézilabda: Ilyés szerint oroszlánként küzdve lehet verni a Veszprémet + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ilyesferenc_pick_temesvar_mj-006Szombat délután valódi szuperrangadó következik: két hét szünet után ismét itthon a Pick Szeged, az ellenfél pedig a Veszprém együttese lesz.

Kétségkívül a magyar kézilabda slágermeccse immár hosszú évek óta az egyébként több mint 30 éves múltra visszatekintő összecsapás. A Pick legutoljára két hete játszott, 36-30-ra győztek itthon Juan Carlos Pastor tanítványai. “Nagyon sok időnk volt a felkészülésre, aprólékosan átvehettünk mindent, az azonban rossz, hogy két hete nem volt mérkőzés. Igazi erős, nehéz meccset a Szkopje ellen játszottunk, ami elég rég volt” – árulta el a Szegedre a nyáron visszatért Ilyés Ferenc a SZEGEDma.hu-nak. A válogatott játékos szerint a szegedi siker titka az elszántság lehet. “Az a legfontosabb, hogy oroszlánként küzdjünk, így van esélyünk a Veszprém ellen ha csapatként nagyon küzdünk. Ellenfelünk idén még erősebb kerettel bír, mint tavaly, s a Bajnokok Ligájában is nagyon jól megy nekik, de mi, Szegeden, hazai közönség előtt oroszlánként küzdve felvehetjük a versenyt velük” – közölte.

Igaz, ami igaz, a két csapat párharcait általában a Veszprém nyerte az utóbbi években, s tavasszal a döntő szegedi mérkőzésén elért győzelmükkel hódították el bajnoki címet ismét, azonban emlékezhetünk ragyogó szegedi sikerre is: egy esztendeje 31-24-es fényes szegedi diadalt ünnepelhetett az újszegedi sportcsarnok. Akárcsak a Pick, a Veszprém is tovább erősödött a nyáron: a THW Kieltől Momir Ilic, Carlos Ruesga pedig a Reale Ademar León együttesétől igazolt a Bakonyba, tovább erősítve a BL-ben is remeklő gárda keretét. A rangadó kaliberét tekintve beszédes az a számadat is, miszerint a két gárda utóbbi szegedi összecsapásain a Veszprém – amely az idei bajnokságban eddig minimum 33 találatot jegyezhetett aktuális ellenfeleivel szemben – egyszer sem tudott 26-nál több gólt lőni a mieinknek.

A telt házas – már a meccs előtt kilenc nappal, múlt hét csütörtökön elővételben elfogyott minden jegy – szuperderbi szombaton 16 órakor kezdődik az újszegedi sportcsarnokban. A találkozót a SZEGEDma.hu élőben közvetíti!

Előző sztori

Labdarúgás: tovább szárnyalhat Sándorfalván a HFC

Default thumbnail
Következő sztori

Jövőre cserélhetik a honvédségi helikoptereket

Legutóbbi hasonló cikkek