Írjon nekünk

Sport

Jégkorong: hátrányból felállva, büntetőkkel nyert a Tisza Volán + FOTÓK, VIDEÓ

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

tisza _volan_belgradstar_mj 28Bár az első harmadban kétgólos előnyre tett szert a belgrádi HK Beostar Szegeden, a Tisza Volán SC később nagyot küzdve kiegyenlített, majd a szétlövés során felül is múlta ellenfelét a Szerb Jégkorong Liga első fordulójában szombaton.

Rémálomszerűen kezdődött az összecsapás a fehér felsős hazaiak számára, a narancs és kék színekben pompázó belgrádiak már a 49. másodpercben megszerezték a vezetést, miután Ugljesa Novakovics asszisztjából Mico Dragutinovics vette be Balázs Csongor kapuját (0-1). Ezt követően igyekeztek megrázni magukat Kalocsa László tanítványai, ám Petar Stepanovics eszén nem tudtak túljárni. Hiába jöttek egymás után a komoly hazai helyzetek, gólt megint a szerbek szereztek, miután a 10. percbe lépve ismét Dragutinovics talált be, kihasználva egy Muzsik Norbert ellen megítélt emberelőnyt (0-2). Ezt követően is főként a volánosok nyomtak, többször is eljutottak a kapuig, de a HK hálóőre nagyszerű formában védett ezen az estén. A túloldalon a 17. percben Dragutinovics még egy kapufát is lőtt, míg az utolsó másodpercekben Varga Dávid bolondította meg a vendégek védőit, közeli lövését azonban a kapus hárította. Az első szünetre tehát kétgólos belgrádi előnnyel vonultak a csapatok.

tisza _volan_belgradstar_mj 29

A második játékrész korai szakasza viszonylag érdemi esemény nélkül telt, egészen a 28. percig, amikor a vendégek részéről Petrovics lőtt a keresztlécre, ahonnan a korong a gólvonal környékére pattant. A szerb játékos már ünnepelt, ám a bírok úgy ítélték meg, nem született gól. Nem úgy pár pillanattal később a másik ketrecnél, amikor Ambrus András asszisztját követően Rózsahegyi Ádám talált be, a nagyjából 800 fős hazai publikum pedig egy emberként kiáltott fel a szezon első volános gólja okán (1-2)! A 31. minutumban aztán Balázs is bemutatta, milyen egy jó kapus, előbb Ogrizovics átlövését, majd a rendkívül aktív Dragutinovics közeli próbálkozását is magabiztosan fogta. Ettől kezdve teljes mértékig átvette a Tisza Volán a játék irányítását, sorra jöttek a helyzetek, amelyek azonban rendre ki is maradtak. A félidőt aztán egy szerb lehetőség zárta, Marko Tadics egy az egyben mehetett egy ellentámadás után Balázsra, a hazaiak kapusa azonban védett, a nézőtér pedig vastapssal jutalmazta teljesítményét.

tisza _volan_belgradstar_mj 34

Az utolsó harmadra ismét feljöttek a vendégek, az első percekben teljes mértékig beszorították a szegedi alakulatot, a gólhoz pedig legközelebb a hetedik minutumban jártak Dragutinovicsék, amikor a már két gólt jegyző játékos ismét a kapufát trafálta telibe. Ezt követően a sporik egyszerre szórták ki Stojanovicsot és Ódry Tamást, majd pár pillanattal később Novakovics is két percet kapott, mindez azt jelentette, 98 másodpercig négy a három ellen játszhattak Kalocsa László tanítványai. Az egyenlítő találatot azonban nem tudtak begyötörni, sőt, az említett időintervallumban Nicola Glavonjics távoli próbálkozása volt az egyetlen kapura lövés, amelyet feljegyezhettünk. Játékban viszont egyre inkább ellenfele fölé nőtt a Volán, aminek alig 5 perccel a vége előtt lett meg a gyümölcse, amikor is Kis Attila bal oldali bejátszását követően Ódry vette be közelről Stepanovics kapuját (2-2). A hátralévő időben minden erejét bevetve támadtak a szurkolóik által hajtott hazaiak, újabb gól azonban már nem esett, jöhetett az ötperces hosszabbítás.

tisza _volan_belgradstar_mj 62

A ráadásban már ismét a HK dominált Balázs kapusnak háromszor is hárítania kellett, míg kollégájának csak két kisebb hazai próbálkozással kellett szembe néznie. A szétlövést aztán már jobban bírta a szegedi csapat: az első párban Muzsik még hibázott, akárcsak Ogrizovics, a második körben viszont Molnár Ádám keze nem remegett meg az ütőn, míg a szerbek legjobbja, Dragutinovics nem tudott túljárni Balázs Csongor eszén. Ódry Tamás gólja a harmadik partiban így azt jelentette, a szezon első mérkőzésén győzelmet aratott a Tisza Volán együttese!

Szerb Jégkorong Liga, 1. forduló:

Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC – HK Beostar 3-2 (0-2, 1-0, 1-0, 1-0) szétlövéssel
Szeged, műjégpálya, 800 néző. Vezette: Fazekas Tibor, Fekete Tamás, David Porduv, Darko Popovics.
Tisza Volán: Balázs – Szabó, Lippai, Varga, Ódry (1), Ambrus – Kormos (kapus), Muzsik, Maslac, Egyed, Molnár, Rózsahegyi (1) – Hídvégi, Wéhli, Barcsik, Kis, Magosi. Vezetőedző: Kalocsa László.
HK Beostar: Stepanovics Pe. – Petrovics, Trajkovics, Dragutinovics (2), Novakovic U., Novakovics P. – Stepanovics Pa. (kapus), Jekics, Nikolics, Glavonjics N., Glavonjics I., Tadics – Stojanovics N., Stojanovics U., Despotovics A., Ogrizovics, Pozar – Novakovics N., Vukasinovics, Mitics. Vezetőedző: Dragan Kesa.
Gól: Dragutinovics (Novakovics U., 00:48: 0-1), Dragutinovics (Petrovics, 09:00: 0-2 – emberelőnyből), Rózsahegyi (Ambrus, 28:01: 1-2), Ódry (Kis, 54:34: 2-2).
Győztes gól: Ódry (3-2).
Kiállítás: 18 perc, ill. 18 perc + 10 perc fegyelmi büntetés (Nikolics).

Kalocsa László: „Az első harmadban kialakult 0-2-es állás talán betudható annak, hogy féléve nem játszottunk már mérkőzést, még edzőmeccset sem. Márpedig egy éles találkozónak teljesen más ritmusa van, mint egy edzésnek, ez meg is látszott a csapaton. A második játékrésztől kezdtünk magunkra találni, úgy gondolom, hogy mezőnyfölényt is sikerült kialakítanunk, és végül egy igazi közönségcsalogató mérkőzést játszottunk a belgrádiakkal. Az elejétől fogva úgy gondoltam, hogy ez egy színvonalasabb bajnokság lesz, mint a magyar másodosztály volt, és ez már most be is igazolódott. Nem tudom, hogy a HK Beostar milyen játékerőt képvisel a többiekhez képest, de az biztos, hogy egy nagyon kulturált, nagyon szimpatikus ellenfelet ismerhettünk meg bennük.”

Tekintse meg a SZEGEDma TV videóját, benne Balázs Csongor nyilatkozatával!

Sport

Egy újabb győzelem olimpiai selejtezőt érhet a magyaroknak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Amennyiben a várakozásokon felül szereplő magyar férfikézilabda-válogatott még egy mérkőzést nyer az Európa-bajnokság középdöntőjében, jó esélye van kijutni az áprilisi olimpiai selejtezőtornára.

Tovább olvasom

Sport

Tovább íródik a “malmői csoda”: Szlovénia ellen is nyert a válogatott

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az első félidő végén három góllal vezetett Szlovénia, de a második játékrészben ismét csodát tett a magyar csapat.

Tovább olvasom

Sport

Továbbra is a saját játékunkra kell figyelnünk

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál