/

Gépfegyvert találtak a fagyasztott paprikák között Röszkénél

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gepfegyverVádemelést javasol a rendőrség az ellen a röszkei határátkelőn átlépő kamionos ellen, aki gépkarabélyt és maroklőfegyvert próbált átcsempészni – írja a police.hu.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei ellenőriztek egy belépő kamiont a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen augusztus 13-án. A fagyasztott paprikát szállító jármű sofőrfülkéjében egy katonai táskában elrejtve két maroklőfegyvert, egy gépkarabélyt és hozzájuk tartozó lőszereket és tárakat találtak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya visszaélés lőfegyver és lőszerrel bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 47 éves külföldi sofőrrel szemben. A nyomozás megállapította, hogy éles lőfegyverekről van szó, amelyek megszerzéséhez és az országba történő behozatalára a férfinak nem volt engedélye.

A rendőrség az előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított ellen folytatott nyomozást befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

Előző sztori

Etikai kódexet alkotott a Szedeák

Következő sztori

Mezőgazdasági tüzek Szegeden és Balástyán