Közélet

Fidesz: törlesszék félmilliárdos tartozásukat az egykori SZDSZ-esek!

Fidesz: törlesszék félmilliárdos tartozásukat az egykori SZDSZ-esek!

2013. október 24., csütörtök
Fidesz: törlesszék félmilliárdos tartozásukat az egykori SZDSZ-esek!

A Fidesz arra szólítja fel az SZDSZ egykori elnökeit, Kuncze Gábort, Fodor Gábort és Kóka Jánost, hogy fizessék vissza a párt által évekkel ezelőtt a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) irodavásárlásra felvett hitelt.

Az eredetileg 415 millió forintos kölcsönből eredő tartozás összege mára meghaladja a félmilliárd forintot - közölte

Kocsis Máté

, a kormánypárt kommunikációs igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta, ha az állami tulajdonú MFB-nek veszteségként kell leírnia ezt a több mint 500 millió forintot, akkor végső soron az SZDSZ által "elherdált pénzt" az adófizetők állják majd. Kocsis Máté ezért mielőbbi törlesztésre szólította fel az SZDSZ egykori elnökeit, akik saját pártjukat is csődbe vitték, és most "ismét feltűntek a színen". Ha ezt nem teszik meg, a kormánypártok még az ősszel törvényjavaslatot terjesztenek a parlament elé az olyan helyzetek rendezésére, amikor megszűnt, felszámolt pártok adósságot hagynak maguk mögött, amit végül az adófizetőknek kell állniuk - mondta. Közölte egyúttal, hogy kérik az MFB-től, vizsgálja meg, van-e az egykori SZDSZ tulajdonában olyan ingatlan, amelyre ráterhelhető ez a tartozás, és amelynek állami tulajdonba vételével csökkenthető az adósság. Megjegyezte, reálisan úgy számolnak, hogy a volt pártelnökök nem fizetik vissza a pénzt, ezért kell "alternatív megoldásokat" keresni. A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, az SZDSZ-esek, "a múlt politikusai" "szép halkan visszakúsztak a politika színpadára", és "újra osztják az észt".

Kóka János

egykori gazdasági miniszter "

Bajnai Gordon

holdudvarában található", a baloldali ellenzék október 23-ai demonstrációján felszólaló

Kuncze Gábor

"gittegyletet alapított", a szerdai rendezvényen szintén részt vevő

Fodor Gábor

nevéről pedig elsőként az oktatási rendszer lezüllesztése jut eszébe az embernek - mondta, hozzáfűzve, hogy "ugyanezekhez a levitézlett figurákhoz köthető" például a vizitdíj, a kórházi napidíj, a kórházi széfek körüli botrány és a "kakaóbiztos" számítógépek ügye. Kocsis Máté a baloldali ellenzék október 23-ai nagygyűléséről kérdésre hozzátette: "annyit láttunk a baloldaltól, amennyit nyújtani tudnak Magyarországnak".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.