Fidesz: törlesszék félmilliárdos tartozásukat az egykori SZDSZ-esek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz arra szólítja fel az SZDSZ egykori elnökeit, Kuncze Gábort, Fodor Gábort és Kóka Jánost, hogy fizessék vissza a párt által évekkel ezelőtt a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) irodavásárlásra felvett hitelt.

Az eredetileg 415 millió forintos kölcsönből eredő tartozás összege mára meghaladja a félmilliárd forintot – közölte Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta, ha az állami tulajdonú MFB-nek veszteségként kell leírnia ezt a több mint 500 millió forintot, akkor végső soron az SZDSZ által “elherdált pénzt” az adófizetők állják majd.

Kocsis Máté ezért mielőbbi törlesztésre szólította fel az SZDSZ egykori elnökeit, akik saját pártjukat is csődbe vitték, és most “ismét feltűntek a színen”. Ha ezt nem teszik meg, a kormánypártok még az ősszel törvényjavaslatot terjesztenek a parlament elé az olyan helyzetek rendezésére, amikor megszűnt, felszámolt pártok adósságot hagynak maguk mögött, amit végül az adófizetőknek kell állniuk – mondta.

Közölte egyúttal, hogy kérik az MFB-től, vizsgálja meg, van-e az egykori SZDSZ tulajdonában olyan ingatlan, amelyre ráterhelhető ez a tartozás, és amelynek állami tulajdonba vételével csökkenthető az adósság.

Megjegyezte, reálisan úgy számolnak, hogy a volt pártelnökök nem fizetik vissza a pénzt, ezért kell “alternatív megoldásokat” keresni.

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, az SZDSZ-esek, “a múlt politikusai” “szép halkan visszakúsztak a politika színpadára”, és “újra osztják az észt”. Kóka János egykori gazdasági miniszter “Bajnai Gordon holdudvarában található”, a baloldali ellenzék október 23-ai demonstrációján felszólaló Kuncze Gábor “gittegyletet alapított”, a szerdai rendezvényen szintén részt vevő Fodor Gábor nevéről pedig elsőként az oktatási rendszer lezüllesztése jut eszébe az embernek – mondta, hozzáfűzve, hogy “ugyanezekhez a levitézlett figurákhoz köthető” például a vizitdíj, a kórházi napidíj, a kórházi széfek körüli botrány és a “kakaóbiztos” számítógépek ügye.

Kocsis Máté a baloldali ellenzék október 23-ai nagygyűléséről kérdésre hozzátette: “annyit láttunk a baloldaltól, amennyit nyújtani tudnak Magyarországnak”.

Előző sztori

Ismét megdőlt az országos napi melegrekord

Default thumbnail
Következő sztori

Költségvetés: a Fidesz szerint az ország és a családok is erősebbek lesznek

Legutóbbi hasonló cikkek