Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Közélet

Fidesz: Magyarország a szegénység elleni küzdelemben is jobban teljesít

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

selmeczi_gabriellaMeggyőződésünk, hogy a szegénység ellen Magyarországon a családok terheinek csökkentésével, segély helyett munka biztosításával, a bérek és a nyugdíjak megőrzésével lehet küzdeni. Az elmúlt három év intézkedéseit tekintve hazánk ezeken a területeken egyértelműen jobban teljesít – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője.

Selmeczi Gabriella a szegénység elleni világnap apropóján arról beszélt, Magyarországon elsősorban a gyermekek, az idősek, az alacsony iskolázottságúak, a kistelepülésen élők, a romák, a betegek és a fogyatékkal élők tartoznak abba a csoportba, amelyet a szegénység leginkább fenyeget.

A Fidesz szóvivője emlékeztetett, a kormány az elmúlt három év folyamán csökkentette a családok adóterheit és a rezsiköltségeket. Hozzátette, 2011-től lépett életbe a családi adórendszer, Európa egyik legalacsonyabb, 16 százalékos adókulcsával, amely közel egymillió gyermeket nevelő család számára hozott érdemi jövedelemnövekedést. 180 milliárd forint maradt így a gyermeket nevelő családok zsebében – jelentette ki Selmeczi Gabriella.

Januártól kifejezetten a szegénységnek jobban kitett kiskeresetű családok adói fognak csökkenni – mondta a nagyobbik kormánypárt szóvivője. Selmeczi megfogalmazása szerint „110 ezer családnak gyakorlatilag a zsebében marad a bruttó jövedelme, tehát nem kell egy fillér adót sem fizetniük”.

Selmeczi Gabriella kitért rá, a rezsicsökkentés következő – november 1-jével életbe lépő – ütemének köszönhetően a gáz, az áram és a távhő ára a tavalyi decemberihez képest húsz százalékkal lesz alacsonyabb. Hozzáfűzte, megduplázzák, azaz kétmilliárd forintra növelik a szociális tűzifaprogramra fordítható keretet.

A fideszes képviselő beszélt arról is, hogy az ingyenes és kedvezményes gyermekétkeztetéshez biztosított kormányzati támogatás összegét idén, a tavalyi 29-ről 40 milliárd forintra emelték. Jövőre még ennél is nagyobb lesz ez a kassza: 51,5 milliárd forint áll rendelkezésre – tette hozzá Selmeczi Gabriella, aki arról informált, jelenleg 360 ezer gyermek étkezését biztosítja teljes mértékben ingyenesen az állam, és 720 ezer rászoruló tanuló kap ingyen tankönyvet. A politikus arról is szólt, az elmúlt két évben több mint százezer rászoruló gyermek számára biztosított szociális üdültetést az állam az Erzsébet-program keretében.

Selmeczi Gabriella a szegénység elleni küzdelem tekintetében biztatónak nevezte, hogy egyre többen élnek segély helyett munkából. A szóvivő elmondása szerint idén már közel négymillióan dolgoznak Magyarországon, huszonegy éve nem dolgoztak annyian, mint jelenleg, és rekordot döntött a nők foglalkoztatottsága is. A kormánypárti politikus kitért arra is, a Munkahelyvédelmi Akcióval idén közel egymillió ember munkahelyét tudták megvédeni, akik vagy életkoruk vagy helyzetüknél fogva jobban ki vannak szolgáltatva a munkaerőpiac változásainak.

Selmeczi Gabriella megemlítette, idén 300 ezer embernek tudtak tisztességes munkát és keresetet biztosítani a közmunkaprogram segítségével. Hozzátette, további 100 ezer munkavállaló számára a téli időszakban olyan képzéseket biztosítanak, amelyek elvégzése után „az érintetteknek jóval nagyobb esélyük lesz arra, hogy elhelyezkedhessenek a munkaerőpiacon.”

A Fidesz szóvivője jelentős lépésnek nevezte, hogy a kormány idén az infláció mértékét meghaladóan, 5,2 százalékkal emelte meg a nyugdíjakat. A tartósan alacsony inflációnak köszönhetően okkal bizakodhatunk abban, hogy jövőre, az idei évhez hasonlóan, nemcsak reálértéküket fogják megőrizni a nyugdíjak, hanem emelkedni is fog a vásárlóértékük – fogalmazott Selmeczi Gabriella, megjegyezve, „a rezsicsökkentéssel a nyugdíjasok zsebében is több pénz marad.”

Magyarország immár elég erős ahhoz is, hogy a méltatlanul alulfizetett hivatásokat is segíteni tudja. A minimálbért idáig három alkalommal emeltük, emellett béremelési programot indítottunk a pedagógusoknak és az egészségügyi dolgozóknak, amit szeretnénk tovább folytatni – mondta a nagyobbik kormánypárt szóvivője.

Élelmiszeráfa – érdemi megoldás szükséges

Áfát csökkenteni csak akkor van értelme, ha az megjelenik a fogyasztói árban – válaszolta az élelmiszerek áfájának csökkentésére vonatkozó újságírói kérdésre Selmeczi Gabriella.

„Gúr Nándor lemaradt egy brosúrával”

A családi adókedvezmény kiterjesztése pontosan azoknak a családoknak jelent segítséget, akik alacsonyabb keresettel rendelkeznek. Ezért döntött úgy a Fidesz, hogy azok a családok, akik nem tudják teljes mértékben igénybe venni a gyermekek után járó adókedvezményt , mert nincs akkora keresetük, azok ezt a járulékból is megtehessék – reagált az MSZP-s politikus békéscsabai sajtótájékoztatóján elmondottakra Selmeczi Gabriella.

„Kíváncsian várjuk a magyarázatot”

A szocialistáknak illene megmagyarázniuk Gyurcsány Ferenc kijelentését, hiszen mégiscsak az ő pártkasszájukról van szó. Ha kívülről megvizsgáljuk, mit jelenthet ez a kifejezés és megnézzük az MSZP politikáját, akkor a Fidesz nem tud másra gondolni, minthogy valahol a mohó multik és a rossz bankárok körében kell keresni azokat a szponzorokat, akikről a volt kormányfő említést tett – felelte Selmeczi Gabriella, Gyurcsány Ferenc hétfőn tett kijelentéseivel kapcsolatos újságírói kérdésre.

Forrás: Fidesz.hu

Balhé

Újra kell tárgyalni a VIP-parkolóbérletek ügyét

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A másodfokon eljáró Gyulai Törvényszék súlyos eljárási hibákat vétett.

Tovább olvasom

Közélet

Ezért kell éjszaka fákat ritkítani Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Utánajártunk az olvasói panasznak.

Tovább olvasom

Egészség

Úgy tűnik, hogy Csongrádban lecsengett a járvány

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Bár újabb 16 fertőzöttet diagnosztizáltak az országban.

Tovább olvasom

Aktuál