Csongrádban folytatódik az ÁSZ és KIM képzési programja

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Október 22-én Szegeden folytatódik az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) együttműködésében zajló egyedülálló országos előadássorozat, amelynek célja, hogy az ÁSZ tapasztalataira, illetve a kormányhivatalok törvényességi felügyeletére építve az önkormányzatok értsék, milyen fontos a működés megfelelő szabályozottsága és tudják, milyen kockázatokra kell kiemelten figyelniük. Cél a helyi önkormányzatok integritásának erősítése.

Az előadássorozatot 2013. IV. negyedévében a 19 megyeszékhelyen és a fővárosban rendezik meg, a helyi önkormányzatok működését ellenőrző, felügyelő szervek, illetve a polgármesterek, jegyzők és pénzügyi vezetők részvételével. Célja, hogy elősegítsék az önkormányzatok jogszerű működését, az önkormányzatok, illetve az azokat ellenőrző/felügyelő szervek közötti szakmai kapcsolatok erősödését. Emellett a résztvevők széles körben ismertethetik a már kialakult „jó gyakorlatot” és az érdeklődők is válasz kaphatnak a szakmai kérdésekre.

A programsorozat következő állomásán 2013. október 22-én (kedden) 10.00 órától a Csongrád Megyei Kormányhivatal épületben tart előadást Benedek Mária, az ÁSZ felügyeleti vezetője, valamint Zöld-Nagy Viktória, a KIM területi közigazgatásáért fejlesztésért felelős helyettes államtitkára.

Előző sztori

Kosárlabda: az NB I/B élén a Vásárhelyi Kosársuli

Default thumbnail
Következő sztori

A "látni és láttatni" elv alapján vizsgálják a szegedi gépjárműveket

Legutóbbi hasonló cikkek