Közélet

Csongrádban folytatódik az ÁSZ és KIM képzési programja

Csongrádban folytatódik az ÁSZ és KIM képzési programja

2013. október 21., hétfő
Csongrádban folytatódik az ÁSZ és KIM képzési programja

Október 22-én Szegeden folytatódik az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) együttműködésében zajló egyedülálló országos előadássorozat, amelynek célja, hogy az ÁSZ tapasztalataira, illetve a kormányhivatalok törvényességi felügyeletére építve az önkormányzatok értsék, milyen fontos a működés megfelelő szabályozottsága és tudják, milyen kockázatokra kell kiemelten figyelniük. Cél a helyi önkormányzatok integritásának erősítése.

Az előadássorozatot 2013. IV. negyedévében a 19 megyeszékhelyen és a fővárosban rendezik meg, a helyi önkormányzatok működését ellenőrző, felügyelő szervek, illetve a polgármesterek, jegyzők és pénzügyi vezetők részvételével. Célja, hogy elősegítsék az önkormányzatok jogszerű működését, az önkormányzatok, illetve az azokat ellenőrző/felügyelő szervek közötti szakmai kapcsolatok erősödését. Emellett a résztvevők széles körben ismertethetik a már kialakult „jó gyakorlatot” és az érdeklődők is válasz kaphatnak a szakmai kérdésekre. A programsorozat következő állomásán 2013. október 22-én (kedden) 10.00 órától a Csongrád Megyei Kormányhivatal épületben tart előadást

Benedek Mária,

az ÁSZ felügyeleti vezetője, valamint

Zöld-Nagy Viktória

, a KIM területi közigazgatásáért fejlesztésért felelős helyettes államtitkára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.