/

A mellrák elleni küzdelem az Árkádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Avon_SAM_plakat_B1_szeged.inddA mellrák elleni küzdelem szellemében tartanak egész napos rendezvényt az Árkádban: szűrővizsgálatok, tanácsadások és színes programok várják a kilátogatókat.

Az AVON októberben, a mellrák elleni küzdelem hónapjában rendezvénysorozatot indít, melynek állomásai Edelény, Szeged és Pécs. A rendezvények célja, hogy széles körben felhívják a nők figyelmét arra, hogy a korán felismert emlőrák az esetek 90%-ában gyógyítható, így a rendszeres önvizsgálat és mammográfiai szűrés elengedhetetlen. A tájékoztatás nagyon fontos, hiszen hazánkban évről évre nő a diagnosztizált betegek száma, amely jelenleg 7-8000 évente. A vállalat a rendezvény által érintett városokban több millió forinttal, elsősorban diagnosztikai eszközök megvásárlásával tervezi támogatni rákellenes szervezetek tevékenységét.

Szegeden az Árkád bevásárlóközpontban október 26-án, szombat délelőtt tíz órától várják az érdeklődőket egészségügyi szűrővizsgálatokkal, szakemberek tanácsadásával, sminktippekkel és koncertekkel. Mindhárom helyszínen közös elemként 14 órától figyelemfelhívó sétát szerveznek Edelény, Szeged és Pécs belvárosában, emellett egészségügyi, ingyenes szűrővizsgálatokkal és tanácsadással várják a látogatókat. Az e hétvégén sorra kerülő szegedi és pécsi események sztárfellépői Király Viktor és Király Linda, műsorvezetője Dombóvári Vanda.

Az emlőrák a nőket sújtó leggyakoribb daganatos megbetegedés, és annak ellenére, hogy az esetek többségében a korai felismerésnek köszönhetően a betegség gyógyítható lenne, minden negyedik daganatos nő emlőrákban hal meg. Ez leginkább annak köszönhető, hogy még mindig nagyon kevesen járnak rendszeresen mellrákszűrésre, illetve sokan azok közül, akik önvizsgálatot végeznek, elodázzák a problémát, mivel a kitapintott csomó, amely a mellrák előjele is lehet, nem jár fájdalommal vagy külső jellel.

Előző sztori

1956 költeményei az Emlékpontban

Következő sztori

Kézilabda: helycserés támadás, dobogón az FKSE Algyő