Kultúra

Találkozzon Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak szereplőivel!

Találkozzon Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak szereplőivel!

2013. szeptember 11., szerda
Találkozzon Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak szereplőivel!
szinhaz

Közönségtalálkozóra hívja az érdeklődőket a szegedi színház Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című komédia előadásukra.

A Szegedi Nemzeti Színház új évadát

Csokonai Vitéz Mihály

- Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című vígjátéka nyitja

Keresztes Attila

rendezésében. A három felvonásos komédia egyben a szerző az első magyar tündérkomédiája. Keresztes rendezésében

Szabó Gabi

- a Pipás Pista címszereplője - Karnyónét alakítja, férjét

Rácz Tibor

, Lipitlotty karakterét a Kaszás Attila-díjas

Borovics Tamás

, míg Tipptopp ruháját

Gömöri Krisztián

ölti magára. A darab történései négy főszereplő körül zajlanak. A megözvegyült idős Karnyóné óriási vagyont örököl hajdani kanizsai kereskedő férjéről, Tipptopp és Lipitlotty szemében ezért kifejezetten jó partinak bizonyul. Egymással versengve ostromolják a nőt, hogy egyiküket kegyébe fogadja. Karnyóné szíve Lipitlottyhoz húz, még pénzügyi problémái alól is hajlandó felszabadítani. Tipptopp nem hagyja annyiban a kikosarazást, elhatározza, hogy keresztbe tesz az udvarlónak: elhiteti vele, hogy kihúzták számait a totón. Karnyóné szobalányát, Borit is sócinkosául fogadja. Ígéretet tesz neki: ha érdekében közbenjár az asszonynál, halála után feleségük veszi. Az ármánykodás végül tragédiába fullad, a holtnak hitt Karnyót a ház lakóinak és vendégeinek holtteste fogadja. Szerencsére Tündér és Tündérfi leszállnak az égből, hogy feltámasszák a szereplőket. A komédia szereplőivel szeptember 17-én, 16 óra 30 perckor találkozhat a közönség a szegedi Somogyi-könyvtár első emeleti folyóirat-olvasójában. A színház új évadának aktualitásairól korábbi

cikkünkben

olvashatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.